Cojile de banană, extrem de benefice pentru organismul tău. La ce te ajută acestea…

Majoritatea oamenilor aruncă cojile de banană neștiind că acestea sunt extrem de benefice pentru organism.

Iată patru întrebuințări ale cojilor de banană, care te va ajuta:

Îmbunătățesc sănătatea intestinelor – Dacă suferi de constipație sau ai probleme intestinale, cojile de banane îți oferă toate fibrele de care ai nevoie. Da, te bucuri de acest beneficiu dacă le mănânci. Nu sunt otrăvitoare și nu te îmbolnăvesc. Începe cu o cantitate mică. Cojile de banane îți vor îmbunătăți digestia și tranzitul intestinal.

Tratează durerile de cap – Pune coaja cu partea din interior direct pe frunte sau pe tâmple. Las-o să acționeze timp de câteva minute. Folosește un bandaj sau leucoplast pentru a o fixa. Stai liniștit/ă și las-o să-și facă treaba.

Protejează vederea – Și în acest caz este necesar să mănânci cojile. Conținutul ridicat de betacaroten (care le dă culoarea caracteristică) îmbunătățește vederea. Vitamina A este foarte utilă pentru protejarea retinei.

Reduc colesterolul – Dacă ultimele analize ale sângelui au dezvăluit că ai un nivel ridicat de colesterol, începe să mănânci banane, inclusiv cojile! Cojile de banane elimină grăsimea din artere, scrie realitatea.net. Acestea sunt recomandate celor care suferă de hipertensiune arterială, datorită conținutului lor ridicat de potasiu.

Sursa: https://b1.ro/stiri/monden/-231780.html

Related Posts

Add Comment