3 lucruri importante de care sa tii cont cand iti cumperi un aragaz

Autor: Charmy

3 lucruri importante de care sa tii cont cand iti cumperi un aragaz, Charmy

In zilele noastre, cand tehnologia a avansat atat de mult in domeniul echipamentelor de bucatarie, sa alegi un aragaz sau o masina de gatit poate fi o sarcina destul de complicata. Achizitionarea aragazului potrivit va asigura ca ati cheltuit banii intr-un mod intelept si ca ati facut o investitie buna, care, in cazul unui restaurant, poate reprezenta o modalitate de recuperare a investitiei.

Indiferent daca esti un bucatar amator sau unul profesionist, este important sa iti alegi aragazul in functie de nevoile tale. Pentru a va usura alegerea, va prezentam cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont cand vreti sa achizitionati un aragaz.

Tipul aragazului

Un aragaz poate fi de mai multe tipuri: aragaz pe gaz, aragaz electric si aragaz mixt.  Costul de utilizare este mai mic decat la aragazul pe curent electric, dat fiind ca gazul este mai ieftin. Pe termen lung, un aragaz pe gaz este aragazul mai ieftin. Dezavantajele sale sunt distributia inegala a caldurii, iar cuptoarele aragazelor cu gaz nu sunt dotate in general cu ventilatoare, ceea ce face caldura sa circule mai greu. La un aragaz electric, caldura se distribuie egal in cuptor. Totodata, la cuptorul unui aragaz electric puteti gati cu o combinatie de caldura din partea de sus si din partea de jos a cuptorului, gratar si ventilator. In plus, un aragaz cu plita ceramica e mai usor de curatat decat unul cu gaz.

3 lucruri importante de care sa tii cont cand iti cumperi un aragaz, Charmy

Dezavantajul aragazului electric este ca are un cost mai ridicat de utilizare. Curentul electric este mai scump decat gazul. Alt dezavantaj: plita se incalzeste mai lent.

Marimea

Marimea unui aragaz pe care doriti sa il cumparati depinde exclusiv de dimensiunea bucatariei dvs. Intr-o familie cu 3 membrii, un aragaz cu 2 ochiuri poate fi eficient, dar daca familia este mai numeroasa veti avea nevoie de un aragaz mai mare. Mai mult, daca doriti sa optimizati spatiul din bucatarie, este indicat sa alegeti o plita pe care o puteti incorpora in blatul mobilei.

Materialul si controlul caldurii

Majoritatea aragazelor obisnuite pe gaz sunt fabricate din otel inoxidabil pentru a preveni ruginirea. Totusi, creativitatea nu cunoaste limite. Puteti gasi aragaze din sticla sau fibra, care ofera bucatariei dvs. un aer interesant, dar sunt de asemenea mai fragile si mai greu de intretinut. Sau puteti alege o plita care functioneaza prin inductie, eliminand astfel riscul de a te frige vreodata la maini.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil