3 stiluri populare de amenajare a grădinii

Autor: Charmy
3 stiluri populare de amenajare a grădinii, Charmy

Atunci când vine vorba de amenajarea grădinii, umbrela și balansoarele pentru grădină sunt elemente de bază care adaugă un farmec aparte. Acestea pot fi integrate cu ușurință în mai multe stiluri de amenajare, pe care ți le vom prezenta în continuare: 

Amenajarea grădinii în stilul clasic

Un element central al amenajării grădinii în stil clasic este umbrela terasa. Aceasta  îți oferă umbră și o protecție excelență împotriva razelor UV și împotriva ploii, adăugând o notă elegantă oricărei grădini. Poziționată strategic în apropierea unui set de mobilier de grădină, umbrela pentru terasă devine punctul focal al spațiului exterior.

În plus, balansoarele pentru grădină sunt piese esențiale într-o grădină amenajată în stil clasic. Acestea oferă un loc confortabil pentru relaxare sau citit, fiind perfecte pentru petrecerea timpului în aer liber. Balansoarele din lemn sau metal, echipate cu perne moi și pături, creează o atmosferă primitoare și plăcută.

Amenajarea grădinii în stil modern

Amenajarea grădinii în stil modern pune accent pe linii simple, materiale contemporane și funcționalitate. Integrarea unor balansoare gradina și a unor umbrele de terasă, când vine vorba de stilul modern, contribuie la crearea unei atmosfere relaxante și stylish în aer liber.

3 stiluri populare de amenajare a grădinii, Charmy

Umbrelele terasei în stil modern se disting prin designul lor simplu și eleganța contemporană. Materialele folosite, precum aluminiul și fibra de sticlă, conferă umbrelelor terasei durabilitate și rezistență la intemperii, fiind ideale pentru spațiile exterioare moderne.

Cele mai citite articole

Balansoarele pentru grădină în stil modern urmează același principiu al simplității și funcționalității. Acestea pot fi realizate din oțel inoxidabil sau rășinoase, având linii geometrice clare și culori neutre. Balansoarele moderne sunt confortabile și potrivite pentru relaxare, fiind adesea integrate în amenajările peisagistice contemporane. 

Amenajarea grădinii în stil rustic

Pentru iubitorii de natură și tradiție, amenajarea grădinii în stil rustic este o alegere potrivită. Umbrela pentru terasă și balansoarele pentru grădină devin elemente esențiale pentru a completa atmosfera autentică și plăcută a unei grădini rustice.

Umbrelele terasei în stil rustic sunt adesea confecționate din materiale naturale precum lemnul și pânza, având un aspect vintage și rustic. Aceste umbrele adaugă un plus de farmec și creează un spațiu de relaxare autentic în grădină.

Balansoarele pentru grădină în stil rustic sunt, de asemenea, piese de mobilier esențiale pentru crearea unei atmosfere autentice. Realizate din lemn masiv și accesorizate cu perne și pături din materiale naturale, balansoarele sunt perfecte pentru petrecerea timpului în aer liber într-o atmosferă relaxantă.

În concluzie, indiferent de stilul ales pentru amenajarea grădinii, umbrela pentru terasă și balansoarele pentru grădină reprezintă elemente esențiale pentru a completa și a îmbunătăți spațiul exterior. Aceste piese de mobilier nu doar oferă confort și protecție împotriva razelor solare, ci adaugă și eleganță, funcționalitate sau autenticitate, în funcție de preferințele fiecărui posesor de grădină.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil