5 beneficii pe care ti le aduce decizia de a alege podele suspendate

Autor: Charmy

5 beneficii pe care ti le aduce decizia de a alege podele suspendate, Charmy

Conceptul de podele suspendate este relativ nou pentru utilizatorii care sunt obisnuiti cu podeaua simpla, traditionala, de lemn. In oferta companiei NewFitOut intra podelele suspendate, sistemele de nivelare si distantierii, pentru un aspect modern si elegant al oricarei incaperi.

Ce sunt podelele suspendate si care este istoria lor?

Podelele suspendate sunt sisteme de panouri care se monteaza peste sapa traditionala din ciment, sustinute printr-o structura de otel. Intre panouri si sapa se pot ascunde instalatii si cabluri electrice, de aer conditionat sau hidraulice, de comunicatii sau de date, pentru satisfactia clientilor. Desi pare noua, ideea pe care se bazeaza montarea panourilor suspendate nu este chiar noua. Tehnica era folosita inca de la cele mai vechi civilizatii, care ascundeau diferite canale sub podelele din interiorul cladirilor si care proiectau zone in care aceste canale puteau fi inspectate. Podelele suspendate au inceput sa fie folosite odata cu inventarea primelor centre de computere, pentru a conecta echipamentele prin intermediul cablurilor fixate sub pardoselile suspendate.

In spatiile de birouri si nu numai, sunt necesare podelele suspendate pentru crearea unui mediu optim si eficient si pentru crearea unei atmosfere ideale in ceea ce priveste nivelul de zgomot si aspectul estetic.

5 beneficii pe care ti le aduce decizia de a alege podele suspendate, Charmy

Avantajele inslatarii podelelor suspendate

Cele mai citite articole

Pentru a instala podelele suspendate, nu este necesara o perioada indelungata de timp in care se usuca cimentul, ci se pot continua amenajarile la cateva ore dupa. In plus, podelele suspendate sunt aranjate pe structura de sustinere care se fixeaza cu un adeziv ce se intareste definitiv si aproape instantaneu.

In cazul podelelor suspendate, mentenanta si service-ul sistemelor se face rapid si fara deranj, fara a fi necesar ca specialistii sa strice sau sa sparga podeaua. Orice fel de ajustare este simplificata si este oferit acces la toate sistemele de sub podea la un cost minim. Podelele suspendate sunt o investitie inteligenta din toate punctele de vedere.

Aplicatiile pentru montarea podelelor suspendate sunt aproape inepuizabile. Acestea pot fi incluse in cladiri de birouri, in sali de spectacole si de conferinta, in centre de calculatoare, camere de comanda, cazinouri sau restaurante, in depozite si receptii, in biblioteci si arhive sau in studiouri TV.

Montarea cablurilor si a conductelor este simplificata si nu se adauga la costurile de baza, deoarece sistemele pot fi modificate sau extinse in orice moment cu ajutorul unor ploturi reglabile. Ceea ce inseamna ca nu exista probleme de proiectare sau instalare pentru sistemele noi. In plus, metodele traditionale se pot dovedi contraproductive, nesatisfacatoare, aducand costuri financiare foarte ridicate.

Podelele suspendate sunt ideale pentru cladiri istorice sau pentru cladiri vechi, deoarece structura de sustinere poate acoperi denivelarile sau neconformitatile pardoselii originale. Podelele suspendate au un finisaj optimizat, in functie de optiunile arhitectilor.

Podelele suspendate reprezinta o varianta foarte eficienta atat pentru cladirile noi, cat si pentru cele vechi, fiind ideale atat pentru mascarea cablurilor telefonice, a instalatiilor sanitare, a instalatiilor electrice, cat si pentru conceperea unor sisteme de ventilatie sau climatizare.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil