5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a angaja un meserias

Autor: Charmy

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a angaja un meserias, Charmy

Din cand in cand, este posibil sa aveti nevoie de putin ajutor pentru reparatii la domiciliu si probleme de intretinere. Pentru asta exista mesteri care vin la tine acasa pentru a repara lucrurile pe care nu dvs nu le puteti pune la punct din lipsa de experienta.

Sigur ca meseriasi capabili sa va repare instalatia de la baie sau balamaua de la usa gasiti peste tot, dar nu toti sunt si profesionisti, existand riscul ca interventia lor sa provoace mai multe daune.

Pentru a evita astfel de situatii va recomandam sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

Faceti o lista cu lucrarile de care aveti nevoie

Faceti o lista cu toate reparatiile pe care mesterul trebuie sa le faca la domiciliul dvs. In felul acesta, atunci cand veti contacta meseriasul, acesta va putea sa va spuna daca are calificarea de a rezolva toate problemele sau doar o parte din ele. Nu este indicat sa veniti cu solicitari suplimentare dupa ce meseriasul a inceput lucrarea.

Obtineti referinte despre meserias

Nimic nu va va ajuta mai mult decat referintele primite de la un cunoscut/vecin in legatura cu cel care urmeaza sa il angajati. Apelati la meseriasi care au executat lucrari similare la locuintele prietenilor, si s-au evidentiat prin punctualitate, lucrari de calitate si un pret bun. Un bun meserias este capabil sa va prezinte cel putin trei referinte si eventual sa va poata arata cateva lucrari executate.

Unde cautam meseriasii

Aveti mai multe optiuni pentru a gasi un meserias profesionist: la prieteni, cerand recomandari la magazinul cu materiale de constructii, in Pagini Aurii etc. O alta optiune este de a apela la firmele mari, specializate in lucrari din toate domeniile, care va asigura asistenta 24 de ore din 24, asa cum este 07HandyMan.

Verificati daca meseriasul are actele in regula

Tineti cont ca puteti deveni direct raspunzator pentru orice persoana care lucreaza pe proprietatea dvs si sufera un accident. De aceea, trebuie sa va asigurati ca meseriasul pe care il angajati are licenta de a profesa si asigurare. In plus, un meserias profesionist va ofera si dvs asigurare pentru lucrarea pe care v-a efectuat-o, astfel incat orice problema care apare dupa ce meseriasul a plecat sa fie suportata de acesta.

Cereti estimari de cost pentru mana de lucru si materiale

In general, o estimare trebuie sa aiba o exactitate de +/- 10% fata de costul real. Este esential sa cereti astfel de estimari pentru a nu avea surprize pe parcursul lucrarii si a nu fi pus in ipostaza de a nu mai avea bani pentru a duce la capat lucrarile.

Cele mai citite articole

Articole relevante