6 motive pentru izolarea fonică a locuinței

Autor: Charmy
6 motive pentru izolarea fonică a locuinței, Charmy

Aproape toate clădirile au nevoie de izolare fonică. Nivelul de sunet admis prin lege este de 40 dB – ziua și 30 dB – noaptea, dar confortabil pentru urechile noastre este 25 dB. Pe când, doar discuțiile vecinului reprezintă cca 40 dB, iar dacă cineva cântă la chitară, zgomotul provocat ajunge la 80 dB.

De ce este cu adevărat important până la urmă o izolare fonică de calitate așa cum vă poate oferi Izoterm System?  Iată 6 motive pentru care izolarea fonică este atât de importantă pentru locuința dvs.

1. Confortul vecinilor

Dacă locuiți într-o locuință în care vecinii sunt foarte aproape, veți dori confort atât pentru ei, cât și pentru dumneavoastră din partea lor. Izolația fonică previne răspândirea zgomotelor din locuința dvs. către celelalte locuințe și invers.

2. Confidențialitate

Uneori, conversațiile și muzica pot fi auzite chiar și din clădirea vecină. Dacă doriți o anumită intimitate, ar trebui să vă gândiți să aveți izolare fonică. Aceasta oprește răspândirea sunetelor și vă oferă suficientă intimitate.

6 motive pentru izolarea fonică a locuinței, Charmy

3. Evitați calea de flancare

Dacă aveți un bar de karaoke este foarte importantă acustica și trebuie să cunoașteți conceptul de „cale de flancare”. După cum știam cu toții, sunetul, ca apa, urmează calea cea mai mică de rezistență. Dacă există scurgeri în construcția din jur, chiar și cea mai bună despărțire mobilă nu va oferi o barieră sonoră bună. Construcția mărunțită, practicile obișnuite de construcție sau instalarea deficitară a partiției pot contribui la scurgeri, cunoscute sub numele de „Calea flancantă”.

4. Confortul casei

Este posibil să aveți o casă în care funcționează un studio de muzică sau este dotată cu o sală specială de vizionat filme. Pentru a evita prea mult zgomot în aceste spații, ar trebui să asigurați acestor încăperi speciale o izolație fonică adecvată.

Cele mai citite articole

De asemenea, dacă doriți să urmăriți în voie meciurile preferate și să vă susțineți echipa preferată sau să urmăriți un film în timp ce copiii dorm, izolarea camerelor este extrem de importantă.

Izolarea fonică este singurul mijloc de definire a confortabilității la domiciliu. Izolarea fonică ajută la reducerea nivelului de zgomot la minim pentru a permite un somn sănătos.

Deci, în timp ce vă bucurați de meciurile dvs. preferate alături de prietenii mai zgomotoși, puteți fi siguri că copiii dorm liniștiți.

5. Sănătatea și siguranța umană

Prea mult zgomot nu este doar rău pentru mediu, ci și pentru om. Nu suntem proiectați pentru zgomot excesiv. Dacă îți pasă suficient de sănătatea și siguranța ta, izolarea fonică ajută la reducerea zgomotului. Mai multe informații și despre izolatii cu spuma poliuretanica puteti primi de la specialiști.

6. Eficiența construcției

Nivelul de zgomot influențează calitatea construcției dvs. Pentru cea mai bună calitate reduceți pe cât posibil nivelul de zgomot folosind izolație fonică.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil