9 remedii sigure daca suferi de inchiderea porilor

Autor: Charmy

Porii de pe corpul nostru ajuta la eliminarea toxinelor, inclusiv a celulelor moarte ale pielii. Glandele sebacee secreta uleiul numit sebum.

Celulele moarte ale pielii sunt eliminate din organism prin pori. Acest lucru mentine pielea sanatoasa si stralucitoare. Cu toate acestea, in anumite parti ale corpului porii se acopera din cauza murdariei sau alte lucruri, cum ar fi reziduurile de machiaj.

Glanda sebacee produce oricum sebum, dar aceata nu se elibereaza din piele. Acest lucru duce la formarea de cosuri, acnee si puncte negre. Uneori, schimbarile hormonale duc, de asemenea, la cresterea producerii de sebum care duce la iritatii pe fata. Exista insa, modalitati simple de a scapa de porii infundati, astfel incat pielea ta ramane curata, fara reziduuri si straluceste pentru totdeauna. Iata cateva remedii pentru pori care ii va ajuta sa ramana deschisi si curati.

Remedii naturiste pentru pori infundati:

1. Aburul: cel mai bun mod de a scapa de porii infundati

Este cel mai usor mod de a scapa de porii infundati! Aburii ajuta pielea prin deschiderea porilor intr-un mod delicat, care, la randul sau elimina impuritatile. Este cea mai ieftina optiune atunci cand vine vorba de remediu pentru pori infundati!

Inainte de a face acest lucru, spalati-va bine pe fata si stergeti cu un prosop pentru a elimina orice murdarie. Fierbeti apa intr-un bol, il puneti pe o masa si va aplecati deasupra lui cu un prosop in cap, pentru ca aburul sa nu iasa si sa se indrepte spre fata.

Stati circa 5-10 minute, cu pauze, daca simtiti ca devine prea fierbinte si nu puteti suporta.
Odata ce ati terminat si fata s-a uscat, relaxati-va pentru cateva secunde. Daca vi se pare ca pielea ramane uscata o hidratati cu cateva picaturi de ulei esential. Faceti acest lucru cel putin o data pe saptamana.

2. Exfolierea pielii &8211; o alta modalitate foarte buna de a deschide porii infundati

Atunci cand exfoliati pielea, ajutati la caderea impuritatilor si celulelor pielii uscate. Exista mai multe optiuni pentru a exfolia pielea. Una dintre cele mai vechi metode este periajul uscat cu o perie faciala uscata. Cu toate acestea, peria pe care o folositi ar trebui sa aiba peri moi, realizati din fibre naturale. Nu utilizati niciodata vreo alta perie de corp pentru a exfolia pielea fetei. Pielea de pe fata este fragila si sensibila, pe cand cele de corp sunt dure. Ori de cate ori cumparati o perie de fata asigurati-va ca aceasta este facuta special pentru a fi utilizata pe fata.
Curatati fata cu ajutorul demachiantelor, apoi spalati. Uscati fata in mod corespunzator. Fata precum si peria trebuie sa fie complet uscate, acest lucru fiind esential. Periati usor cu miscari circulare. Concentrati-va mai mult pe zonele faciale unde pielea este mai uscata. Dupa periaj spalati fata cu apa rece, apoi hidratati.

3. Masca cu oua pentru pori infundati

Albusul de ou are numeroase proprietati printre care ajuta si la desfundarea porilor. Albusurile de ou au si proprietati excelente de tonifiere a pielii si, de asemenea, fac pielea catifelata. Daca ai o piele predispusa la acnee, trebuie sa utilizezi o masca cu albusuri de ou. Faceti un amestec din 1-2 albusuri de ou impreuna cu 1-2 lingurite de miere. Aplicati aceasta compozitie pe fata si lasati sa se usuce. Odata uscata spalati-va cu apa.

4. Patrunjel pentru pori

Cele mai citite articole

Patrunjelul este una dintre cele mai sanatoase alimente. In ceea ce priveste proprietatile sale benefice pielii, patrunjelul ajuta la echilibrarea secretiei de sebum in exces. Astfel, avand patrunjel in mod regulat poate fi un avantaj pentru cei care au tenul gras. De fapt, patrunjelul ajuta la mentinerea porilor curati datorita proprietatilor sale astringente naturale. Atunci cand este aplicat direct pe piele, sunt eliminate toxinele din piele. Pe langa acestea, patrunjelul plicat pe piele este bun si impotriva acneei, dar reduce si roseata pielii si cicatricile provocate de acnee.

5. Bicarbonat de sodiu deschide porii infundati

Bicarbonatul de sodiu poate deveni un demachiant excelent. Acesta exfoliaza delicat pielea si te ajuta sa scapi de pori. Ca un agent de exfoliere, bicarbonatul de sodiu nu indeparteaza numai celulele moarte ale pielii, murdaria si alte impuritati, dar, de asemenea, ajuta la reglarea echilibrului pH-ului pielii. Acest lucru face ca pielea sa arate mai tanara si stralucitoare ca niciodata.

6. Suc de lamaie remediu pentru pori infundati

Sucul de lamaie este un alt excelent astringent natural, care poate strange porii si curata, de asemenea, pielea. Acesta este, de fapt una dintre cele mai bune remedii pentru puncte negre si pori. Acidul citric prezent in sucul de lamaie actioneaza ca un agent de exfoliere si curata murdaria sau uleiul care astupa porii pielii tale. Taiati o lamaie in jumatate si frecati una dintre jumatatile de lamaie pe pielea afectata. Lasati sa stea timp de cinci minute, apoi spalati fata cu apa calduta.

7. Miere impotriva porilor infundati

Mierea a fost mereu recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru acnee, datorita proprietatilor sale antibacteriene naturale. Dar stiati ca mierea este, de asemenea, buna pentru a desfunda porii? Mierea deschide porii excelent. De asemenea, reduce excesul de ulei pe pielea ta pentru a strange porii. Mierea este, de asemenea, o crema hidratanta, care ajuta la hidratarea pielii.

8. Ulei de jojoba pentru pori infundati

Uleiul de jojoba seamana cu propriul sebum, uleiul secretat de glanda sebacee sub piele. Sebumul este compus in principal acizi grasi liberi. Vorbind despre ulei de jojoba, acesta este compus din esteri de ceara si acizi grasi si de aceea se aseamana mult cu sebumul uman. Datorita aceleasi compozitii ajuta la reducerea productiei de sebum. Uleiul de jojoba are nevoie de ceva timp pentru a desfunda porii. Este posibil sa nu vedeti nici o imbunatatire in primele cateva saptamani, dar apoi pielea ta va deveni neteda si fara pori infundati.

Cum sa utilizati ulei de jojoba pentru pori?

Aplicati o parte din acest ulei pe pielea afectata. Nu trebuie sa-l amestecati cu ceva sau sa faceti o masca cu el. Pur si simplu se aplica un strat subtire de ulei de jojoba in cazul in care va confruntati cu probleme legate de pori.

9. Ulei din seminte de canepa pentru pori infundati

Uleiul din seminte de canepa este un hidratant si un demachiant natural foarte bun. Unele persoane predispuse la acnee ar putea fi speriate in a folosi ulei pe piele, dar acest ulei este sigur, chiar si pe acnee. Niciodata nu blocheaza porii pielii tale. Ajuta la echilibrarea excesului de sebum produs de glanda sebacee. Uleiul de seminte de canepa contine acizi grasi esentiali, care ofera pielii acid linoleic. Atunci cand exista o lipsa de acid linoleic, glandele sebacee produc sebum care contin acid oleic. Acest acid oleic este mai uscat si mai greu de de eliminat decat sebumul real si poate duce la formarea de puncte negre.

Toate aceste cai de atac folosite acasa ajuta la desfundarea porilor. Incercati una sau mai multe dintre aceste remedii si cu siguranta pielea de pe fata va straluci si va fi mult mai sanatoasa!

Cele mai citite articole