1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

A deveni un jucător de poker profesionist – Cum poate arăta viața ta?

Autor: Charmy
A deveni un jucător de poker profesionist – Cum poate arăta viața ta?, Charmy

Fiți sinceri, câți dintre voi care citiți acest articol v-ați dorit să fiți jucători profesioniști de poker online la un moment dat, de când ați descoperit că așa ceva este posibil? Eu cel puțin am gandit-o. 

A fi capabil să joci poker pentru a-ți câștiga existența pare a fi slujba perfectă – pentru cineva care iubește pokerul cel puțin. Dar este mai greu decât ai vrea să crezi. 

Veți găsi o mulțime de pagini despre jocul Texas Holdem și despre alte jocuri, care oferă sfaturi neplăcute precum „exersați, exersați”. Poți să exersezi atunci când este cazul folosind bonusuri fără depunere.

Sper să vă ofer câțiva pași care vă vor duce de la amator talentat la jucător profesionist de poker fără prea multe prostii.

Iată pașii cu care vă sugerez să începeți, în ordine:

Citește lectură despre Poker

A deveni un jucător de poker profesionist – Cum poate arăta viața ta?, Charmy

Poți (și ar trebui) să citești mai multe cărți despre poker dacă vrei să fii profesionist.

Dar prima și cea mai importantă carte despre poker pe care ar trebui să o citiți este Theory of Poker de David Sklansky.

Teoria Pokerului este atât de importantă pentru că trebuie să înțelegeți conceptele și teoriile din spatele fiecărei versiuni a jocului, iar cartea lui Sklansky este ghidul cel mai lizibil și cuprinzător pentru acele idei pe care le veți găsi.

Teorema fundamentală a pokerului, de exemplu, este unul dintre conceptele critice pe care fiecare jucător profesionist trebuie să le cunoască pentru a câștiga constant. Iată, pe scurt:

„De fiecare dată când joci o mână diferit de felul în care ai fi jucat-o dacă ai putea vedea toate cărțile adversarilor tăi, aceștia câștigă; și de fiecare dată când îți joci mâna în același mod în care ai fi jucat-o dacă ai fi putut vedea toate cărțile lor, ei pierd. Dimpotrivă, de fiecare dată când adversarii își joacă mâinile diferit de modul în care ar face-o dacă ar putea vedea toate cărțile tale, câștigi; și de fiecare dată când își joacă mâinile în același mod în care ar fi jucat dacă ți-ar putea vedea toate cărțile, pierzi.”

Tratează-l ca pe o afacere

Tratarea carierei tale în poker ca pe o afacere este o modalitate excelentă de a-ți maximiza veniturile. Păstrarea evidențelor detaliate ale tuturor cifrelor de profit/pierdere vă va permite să vă ajustați în cel mai eficient mod. O altă modalitate de a vă asigura că afacerea dvs. prosperă este să analizați statisticile de joc pentru a evidenția punctele slabe din jocul dvs. Identificarea punctelor slabe este primul pas către remedierea lor.

Învață să-ți controlezi starea mentală

A deveni un jucător de poker profesionist – Cum poate arăta viața ta?, Charmy

Este o parte mult mai importană decât cred majoritatea jucătorilor. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să dezvolți obiceiuri care să te ajute pe parcurs.

Nu este suficient să-ți lași emoțiile la ușă când te joci sau să înveți cum să previi să te enervezi. Evident, este esențial, dar asta este doar o parte.

Pentru a performa cel mai bine, trebuie să ai multă energie, decit să dormi corect, să faci antrenamente regulate și să mănânci sănătos. Nu lua acest sfat în râs deoarece este foarte important..

De asemenea, este vital să eliminați toate distragerile și să vă concentrați asupra jocurilor pe care le jucați, să nu pierdeți nicio informație despre adversarii tă

Construiește-ți Bugetul

A încerca să fii un jucător profesionist de poker fără un buget suficient este ca și cum ai fi un soldat care încearcă să meargă la război fără suficiente gloanțe pentru armă.

Cele mai citite articole

Indiferent de cât de bun ai fi, nu ești suficient de bun pentru a depăși efectele norocului pe termen scurt. Perspectiva pe termen scurt a distrus mulți jucători de poker pricepuți.

De cât buget ai nevoie?

Asta depinde, în mare parte, de cât de bun ești la joc.

De exemplu, dacă ești un jucător care pierde, ai nevoie de un bankroll infinit pentru a rămâne în joc. De asemenea, vei pierde constant, ceea ce înseamnă că nu îți vei atinge niciodată obiectivul de a fi un jucător profesionist de poker. (Profesioniștii câștigă o bună parte din timp.)

Dacă ești un jucător câștigător, ar trebui să ai de 20 de ori valoarea buy-in-ului tău pentru orice joc în care joci.

Începeți să vă urmăriți rezultatele

Îți poți imagina să încerci să conduci o afacere fără să faci vreun fel de activitate contabilă?

Contabilitatea poate să nu fie activitatea ta preferată, dar este imposibil să conduci o afacere fără ea.

Modul în care vă urmăriți rezultatele depinde de dumneavoastră, dar o foaie de calcul Excel sau un caiet cu spirală te poate ajuta 

Nu numai că trebuie să urmăriți ceea ce jucați, cât timp și cât ați câștigat și/sau pierdut, dar aveți nevoie de o mulțime de date.

Nu poți presupune că, după 10 ore de câștig la poker, ești suficient de bun pentru a fi profesionist.

La urma urmei, pokerul este un joc de noroc și, pe termen scurt, orice se poate întâmpla.

Se zice că este nevoie de cel puțin 1000 de ore de rezultate înregistrate pentru a vă simți așteptările pe termen lung. Cu cât te apropii de un număr infinit de mâini, cu atât te apropii mai mult de așteptările matematice reale ale jocului tău.

Aflați cum și când să blufați

În poker, nu vei primi întotdeauna cea mai bună mână. Prin urmare, este important să înveți arta blufatului atunci când înveți cum să devii un jucător de poker profesionist.

Bluff-ul este un instrument esențial, indiferent dacă jucați turnee, poker online sau jocuri cash. Pentru a-ți maximiza profiturile, trebuie să înveți să furi blind-urile și să fii mai agresiv înainte de flop.

Concluzie

Acum știi cum să-ți câștigi existența jucând poker. Dar călătoria care urmează va fi mai grea decât să alegi o masă de Hold’em și să speri la ce e mai bun.

Când devin profesioniști, jucătorii obișnuiți trebuie să aibă o atitudine mentală de oțel și să învețe constant. Așadar, alăturați-vă unor grupuri de social media, înscrieți-vă la un program de coaching și construiți-vă bankroll-ul cu jocuri și turnee cu mize reduse.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner