Afla cum functioneaza o casa de amanet si de ce sa apelezi la una cand ai nevoie de bani!

Autor: Charmy

Afla cum functioneaza o casa de amanet si de ce sa apelezi la una cand ai nevoie de bani!, Charmy

In momentul in care situatia ta financiara este una nu foarte buna, fara doar si poate, te vei gandi cum sa faci rost de bani cat mai rapid pentru a te descurca.

Ei bine, ideea de a apela la ajutorul cunostintelor sau chiar la ajutorul familiei nu ar fi una tocmai rea, insa nu te vei simti confortabil daca ei vor afla ca te descurci din ce in ce mai rau cu banii, astfel ca nu iti vei dori sa le ceri ajutorul.

O idee destul de inspirata ar fi aceea ca daca ai nevoie rapida de bani sa incerci sa te imprumuti de la o casa de amanet. Cand te apropii de un amanet, ai doua optiuni – fie sa lasi ceva de valoare drept garantie pentru imprumut, fie sa vinzi produsul catre reprezentant. Reprezentantii de servicii amanet ofera banii rapid, fara controale de credit, insa percep taxe mai mari de interes decat bancile.

Atunci cand te prezinti la o astfel de casa de amanet pentru a obtine un imprumut de acest gen, va trebui sa ai asupra ta actul de identitate, dar si bunul pe care iti doresti sa il amanetezi, iar dupa ce iti va fi evaluat, daca iti va conveni suma propusa in schimbul bunului respectiv, vei incheia un contract de amanet, intre tine si societatea respectiva.

Cand alegi o casa de amanet din Bucuresti, spre exemplu, obiectul pe care vrei sa il lasi garantie va fi valorificat de catre reprezentant. Acesta iti va oferi un pre-contract informativ, detaliind termenii privind contractului de credit inainte ca tranzactia sa aiba loc. Vei semna un acord de credit cu agentul de vanzari si iti va fi data o perioada limita in care poti sa returnezi banii.

La sumele ce depasesc 10.000 de lei, maximul este de 7 luni, dar poate fi si mai putin, precum 30-90 de zile, in functie de amanetul ales. Reprezentantul iti va oferi o chitanta care sa demonstreze ca sunteti posesorul garantiei lasate. Atunci cand ai platit banii primiti, obiectul va intra din nou in posesia ta, in caz contrar, acesta are posibilitatea de a vinde garantia pentru a recupera banii.

Cauta cat mai multe oferte pentru a beneficia de cea mai competitiva rata de interes, care poate varia intre 5 – 12% pe luna. In mod normal, ti se permite sa platesti toata suma imprumutata si adaosul cerut la sfarsitul termenului stabilit in contract, in locul ratelor periodice, sau sa poti achita suma mai devreme de termen.

In general, poti amaneta orice e de valoare si poate fi revandut. Bijuteriile sunt cele mai comune obiecte implicate intr-o astfel de tranzactie, dar oamenii au adus in discutie si alte obiecte precum cele de design, tablouri si chiar si armament.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole relevante