Ai buze uscate pe timpul iernii? Iata cum sa le previi!

Autor: Charmy

Ai buze uscate pe timpul iernii? Iata cum sa le previi!, Charmy

Buzele sunt mereu in centrul atentiei asa ca este foarte important sa arate perfect. Pielea buzelor este delicata si sensibila, astfel incat vantul puternic si frigul au un un impact negativ asupra lor. Buzele se usuca sau crapa si le simtim iritate la fiecare atingere. Pentru buze seducatoare si frumoase in timpul iernii trebuie sa le acordati o importanta deosebita.

1. Balsam de buze

Balsamul de buze protejeaza pielea delicata a buzelor de efectele negative pe care le poate avea vantul si temperaturile scazute, datorita ingredientelor pe care le contine. Alege un balsam de buze de calitate, care sa contina uleiuri naturale (de jojoba, cacao, migdale, seminte de struguri), care hranesc pielea buzelor.

Daca nu sunteti alergica la miere si produse apicole, balsamul perfect este cel bazat pe ceara de albine, in special pentru pielea crapata.
Nota : balsamul nu ar trebui sa aiba ingrediente cum ar fi glicerol, alcool, mentol si uleiuri minerale.

Aplicati regulat, cu 15 minute inainte de a iesi si inainte de a aplica rujul. Utilizati, de asemenea, in birou, la locul de munca, in cazul in care aveti aer conditionat pentru a le proteja de uscare, iar inainte de culcare aplicati din nou.

Cele mai citite articole

2. Eliminati machiajul si curatiti pielea buzelor cu produse naturale

Cand va demachiati buzele nu folositi agenti agresivi de curatare. Cea mai buna optiune este de a le curata cu o lotiune pentru piele uscata, iar o data pe saptamana folositi un exfoliant pentru buze, pentru a elimina celulele moarte. Cel mai bine e sa faceti unul chiar acasa, amestecand fulgi de ovaz pisati cu o lingurita de miere.

Cel mai simplu mod de a exfolia buzele este sa frecati usor cu periuta de dinti, dupa periajul dentar. Veti vedea imediat rezultatul: buzele devin mai luminoase si mai expresive.

3. Folositi cosmeticele corect corect

In timpul iernii este bine sa renuntati la rujul durabil. Usuca pielea buzelor si contribuie la aparitia crapaturilor. Luciul nu este cel mai bun cosmetic din sezonul rece. El are prea multe componente grase si este prea umed asa incat va ingheta la frig. Mai bine folosesti un ruj hidratant cu o textura cremoasa si ulei.

4. Sfaturi pentru ingrijirea buzelor
Uita de obiceiul de a da cu limba pe buze atunci cand le simtiti uscate; pielea devine moale si se usuca instantaneu. In camera cu aer uscat buzele tale pot crapa. Daca este posibil folositi o crema hidratanta sau un balsam de buze.

In cazul in care pielea este foarte uscata si crapata, utilizati ulei de peste. Acesta contine omega-3 care vindeca rapid pielea deteriorata.
Pentru frumusetea buzelor este necesar putin efort, grija si atentie regulat!

Cele mai citite articole

Articole relevante