Avantajele folosirii unui aspirator robot în locuința ta

Autor: Charmy
Avantajele folosirii unui aspirator robot în locuința ta, Charmy

Într-o lume tot mai aglomerată, în care timpul este o resursă prețioasă, utilizarea unui aspirator robot îți permite să te ocupi de alte sarcini în timp ce dispozitivul are grijă de curățenia casei.Dacă gândul de a scăpa de corvoada aspiratului te atrage, atunci trebuie să investești într-un aspirator robot care să facă treaba în locul tău. Avantajele folosirii unui astfel de device sunt numeroase, iar astăzi le discutăm pe cele mai importante dintre ele! 

Principalele beneficii ale folosirii unui aspirator robot în locuința ta

Aspiratoarele robot sunt echipate cu tehnologii avansate care le permit să asigure o curățare temeinică și precisă a locuinței. Senzorii avansați din dotarea acestora le permit să navigheze cu precizie prin casă, curățând chiar și cele mai greu accesibile colțuri și spații înguste. De exemplu, aspiratorul robot 360 S10, mop, senzori Lidar + algoritm SLAM, 3300 Pa, autonomie 180 min. este echipat cu un sistem de navigare triple-eye, care scanează încăperea în 3D, astfel că nu se lovește de pereți sau de alte obstacole. În plus, corpul ultrasubțire de doar 8.5 cm este un avantaj în ceea ce privește curățarea zonelor greu accesibile (de exemplu, sub mobilier). 

Un alt beneficiu major este funcționarea autonomă a acestor dispozitive și posibilitatea de programare a aspirării. Majoritatea modelelor de aspiratoare robot pot fi programate să înceapă curățenia la o anumită oră, oferindu-ți posibilitatea de a te întoarce acasă la un mediu curat și proaspăt. 

Aspiratoarele robot pot contribui și la îmbunătățirea calității aerului din locuință. Multe modele sunt echipate cu filtre HEPA, care pot reține până la 99% din particulele de praf, polen, acarieni și alte alergene. Conform unui studiu publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology, utilizarea unui aspirator robot cu filtru HEPA poate reduce concentrația de alergeni din aer cu până la 58%.[1]

Cum să alegi cel mai bun aspirator robot pentru nevoile tale

Alegerea unui aspirator robot potrivit implică înțelegerea nevoilor tale, mai precis a caracteristicilor legate de specificul locuinței tale: dimensiunea casei, tipul de pardoseală (lemn, gresie, covor etc.) sau de prezența animalelor de companie.

De exemplu, dacă locuiești într-o casă mare cu multe camere, vei avea nevoie de un aspirator robot cu o autonomie de funcționare mai mare. Dacă ai animale de companie, ar trebui să iei în considerare un model specializat în colectarea părului de animale. În cazul persoanelor cu alergii, un aspirator robot cu un filtru HEPA poate fi o opțiune excelentă, deoarece capturează particulele mici de praf și alergeni. 

După ce ai identificat nevoile tale individuale în ceea ce privește curățenia casei, următorul pas este să evaluezi caracteristicile și funcționalitățile diferitelor modele de aspiratoare robot disponibile pe piață. În procesul de comparare acordă atenție unor aspecte precum autonomia bateriei, capacitatea de a naviga prin cameră fără a se bloca sau a cădea de pe scări, posibilitatea de a programa aspiratorul pentru a curăța la anumite intervale de timp, silențiozitatea, opțiunile de cartografiere și altele. 

Avantajele folosirii unui aspirator robot în locuința ta, Charmy

O privire detaliată asupra celor mai populare aspiratoare robot

În lumea aspiratoarelor robot, există o serie de modele care se remarcă prin caracteristicile lor tehnice superioare. Printre acestea, se numără și Xiaomi Viomi V3, un device ce reflectă calitatea și performanța brandului pe care îl reprezintă. 

Cele mai citite articole

Aspiratorul robot Xiaomi Viomi V3, Wi-Fi, Mop, cu bariere virtuale, putere 40W, 2600 Pa și autonomie 150 minute impresionează prin puterea sa de aspirare, dar și prin eficacitatea curățeniei îmbunătățită cu până la 30% față de modelele anterioare[2], datorată algoritmilor AI care scanează mediul murdar.  

Autonomia bateriei este suficientă pentru a curăța o locuință mare, de aproximativ 250 de metri pătrați, dintr-o singură sesiune. De asemenea, acesta poate naviga cu ușurință în jurul obstacolelor, cu ajutorul rotițelor japoneze ultrarezistente KOSEN-NBR și se poate întoarce automat la stația de încărcare la finalul programului sau atunci când bateria s-a descărcat. Mai apoi, va relua curățenia din punctul în care a fost întreruptă, fără a lăsa nicio zonă neaspirată. În ceea ce privește eficiența de curățare, acest model se descurcă bine pe diferite tipuri de suprafețe, aspirând rapid murdăria, părul uman sau de animale, semințele etc. 


Funcția de spălare profesională este un alt avantaj major al modelului despre care vorbim. Aspiratorul poate  să navigheze cu precizie evitând obstacolele și asigură o curățare impecabilă a podelelor, având un recipient generos de apă, cu o capacitate de 550 ml. Acest dispozitiv de curățare inteligent poate fi controlat de la distanță prin aplicația Xiaomi Home, care permite programarea curățării și vizualizarea rapoartelor de curățenie.

Alegerea unui aspirator robot poate aduce numeroase beneficii în viața de zi cu zi, transformând curățenia într-o activitate eficientă și fără efort. Având la dispoziție o gamă variată de modele, este important să te informezi corect pentru a alege cel mai potrivit aspirator pentru nevoile tale. De la economisirea timpului necesar menajului zilnic, până la o curățenie profundă, aspiratoarele robot prezintă o serie de avantaje care le transformă într-un aliat de nădejde în menținerea unei locuințe curate și a sănătății. 

Surse: 

  1. Reisman, Robert E., et al. “A Double-Blind Study of the Effectiveness of a High-Efficiency Particulate Air (HEPA) Filter in the Treatment of Patients with Perennial Allergic Rhinitis and Asthma.” Https://Www.jacionline.org/. Accesat la 06.02.2024
  2. geekmall.ro, accesat la 06.02.2024

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil