1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Avantajele geamurilor securizate

Autor: Charmy

Avantajele geamurilor securizate, Charmy

Ideea de geam securizat a devenit tot mai populara in ultimii ani. Sticla securizata este un material tot mai des folosit in constructii moderne datorita numarului mare de avantaje pe care il are. Din punct de vedere arhitectural, folosirea geamurilor securizate este de efect in special in momentul in care spatiul trebuie sa fie mai vizibil.

Geam securizat – avantaje estetice si de siguranta

In general, cladirile in care sunt gazduite birouri sunt realizate din geam securizat, cu scopul de a contura un spatiu deschis si comun, in care oamenii pot sa lucreze impreuna intr-un mediu degajat si relaxat. Panourile din sticla colorata, de exemplu, sunt la mare cautare in ultima vreme si reprezinta cea mai mare inovatie din domeniu.

Procesul prin care trece fragmentul de sticla pentru a ajunge in varianta sa finala este simplu. Sticla va fi reincalzita la o temperatura ce depaseste 650 de grade, dupa care va fi racita brusc, pentru a se obtine acea duritate care o face unica.

Cele mai citite articole

Este foarte important ca in timpul procesului de productie sa se respecte toate standardele europene pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor si a dorintelor clientului. Inainte de a fi vandute si utilizate in diverse proiecte, toate geamurile securizate sunt atent verificate si inspectate de persoane care au experienta in domeniu.

De obicei, dimensiunea maxima pe care o are sticla securizata este in jur de 2400 mm x 4400 mm, pe cand dimensiunea minima este de 200 mm x 250 mm. Pot, de asemenea, sa fie securizate si sticlele care au o grosime cuprinsa intre 4 si 9 mm, tinand cont de nevoile fiecarei persoane in parte.

Un mare avantaj pe care geamurile securizate le au in comparatie cu sticla normala este reprezentat de duritatea primului tip de sticla, motiv pentru care sticla securizata poate sa reziste extrem de bine la socuri. De asemenea, sticla securizata are o protectie destul de mare, ceea ce inseamna ca nu se va sparge.

Comaprativ cu sticla care nu este tratata termic, aceasta varianta este de 10 ori mai dura si este cea mai buna alegere pe care o fac arhitectii. Un asemenea material se poate folosi intr-o gama foarte variata de produse – de la cabine de dus si pana la balustrade sau trepte. Totul va tine de propria imaginatie si de indemanarea pe care mesterii o au in momentul in care monteaza produsele finale.

Cu siguranta, un avantaj este reprezentat de pericolul diminuat la care persoanele din jur sunt expuse atunci cand se sparg geamurile. Nu exista riscul ca aceste persoane sa se raneasca, pentru ca fragmentele de sticla se sparg in foarte multe bucati mici si netaioase.

Sticla securizata este foarte sigura si se poate utiliza cu incredere in mai multe contexte. Nici pretul nu este unul ce poate fi neglijat, tinand cont de faptul ca in final costurile folosirii acestui tip de sticla sunt mai mici in comparatie cu alte materiale de pe piata. Raportul intre pret si calitate este cel mai avantajos, iar acest aspect a fost inteles de tot mai multi arhitecti, care includ sticla securizata in proiectele lor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner