Avantajele unei table magnetice la scoala si la birou

Autor: Charmy

Avantajele unei table magnetice la scoala si la birou, Charmy

Tablele magnetice au devenit extrem de populare astazi, putand fi intalnite cel mai adesea in sali de clasa si birouri. Multi oameni cred ca acest tip de tabla a devenit invechit odata cu aparitia tablelor electronice, dar nu este deloc asa. Tablele magnetice ofera cateva avantaje unice, ce nu pot fi egale nici macar de mult mai modernele table electronice.

Problema cu tablele interactive

Pentru multe scoli si birouri, tablele electronice pareau o alegere inteleapta. Acestea ofera o modalitate excelenta de a proiecta text, imagini si videoclipuri pe un ecran comunal si ofera o modalitate de a mari informatiile respective in timp real cu ajutorul markerelor. Cu toate acestea, de multe ori tablele interactive raman neutilizate in clase.

Problemele tehnice, incepand cu alegerea imaginilor, a textului, ii face pe multi profesori sa se simta stanjeniti si inutili. Unii dascali spun chiar ca aceste table au un impact negativ asupra procesului de invatare.

Avantajele unei table magnetice

Prin comparatie cu cele interactive, tablele magnetice scolare ofera o experienta bazata pe analogii, pe parcursul careia sunt slabe sanse ca ceva sa mearga gresit. Foarte important de stiut este ca, spre deosebire de tablele de scris clasice, cele magnetice elimina problema aparitiei urmelor dupa stergerea scrisului precedent. Asta pentru ca o tabla magnetica este realizata din otel pictat. Magnetii va permit, de asemenea, sa adaugati si sa mutati usor diverse „ajutoare” vizuale care va ajuta la transmiterea ideilor mai usor. Folosite in clasa, tablele magnetice permit, de asemenea, studentilor sa interactioneze direct. De asemenea, sunt mult mai ieftine decat tablele electronice.

Un alt avantaj urias este longevitatea lor. Desi vanzarile de table magnetice au scazut in ultimii ani, ele pot fi gasite usor la distribuitori specializati si pot fi utilizate cu usurinta. Pentru ca acestea functioneaza fara a se baza pe vreo tehnologie sofisticata, nu apare niciodata uzura lor. De exemplu, o tabla magnetica pe care ai cumparat-o in urma cu zece ani functioneaza la fel de bine si in ziua de astazi.

Placile magnetice au, de asemenea, o gama variata de dimensiuni, ceea ce le face mult mai flexibile decat cele electronice. Pana si un perete mic dintr-un birou poate sustine o placa magnetica, si nu vei fi niciodata conditionat in amplasarea ei de existenta unei prize. Sa nu uitam ca nu toti profesorii si sefii dintr-un birou au cunostinte tehnice suficiente pentru a se descurca cu tehnologia moderna, asa cum este o tabla electronica. Asta nu ii face insa pe profesori sau sefi mai slabi. Dati-le instrumentele de care au nevoie si vor reusi sa transmita mai bine mesajul.

Cele mai citite articole

Articole relevante