Baia bebelusului – ce sfaturi de siguranta trebuie sa stii

Autor: Charmy

Baia bebelusului – ce sfaturi de siguranta trebuie sa stii, Charmy

Cele mai citite articole

Intreaga casa se transforma intr-o zona cu obstacole si pericole cand copilul e inca mititel si incapabil sa inteleaga si sa urmeze un set de reguli. Exista, insa, anumite locuri cu pericol ridicat pentru cel mic, iar baia este unul dintre ele. Iata 10 reguli esentiale pentru a reduce la minim sansele de accidentare:
1. In primul rand asigura-te ca cel mic nu poate intra singur in baie tinand usa in permanenta inchisa si folosind un sistem de inchidere inaccesibil lui.
2. Tine mereu capacul de la closet lasat si foloseste un sistem special pentru a nu putea fi ridicat de catre cel mic.
3. Pune lamele, aparatele de ras, unghierele si orice alt obiect ascutit intr-un dulapior la care cel mic nu poate ajunge.
4. Scoate din priza uscatorul de par, placa de par si orice alte ustensile care folosesc caldura si care i-ar putea provoca arsuri copilului.
5. Tine toate produsele cosmetice – samponul, apa de gura, pasta de dinti, etc. -, detergentii si medicamentele intr-un dulapior inaccesibil celui mic. Vitaminele intra in aceeasi categorie, la fel si orice alte suplimente din plante.
6. Nu tine niciun obiect electric in apropierea cazii!
7. Daca folosesti un boiler, seteaza temperatura apei calde la maxim 50 de grade Celsius sau asigura-te ca cel mic nu poate deschide singur robinetul.
8. Foloseste un covoras cu suprafata aderenta pentru a evita alunecarea.
9. Nu-ti lasa nicio clipa copilul singur in baie. Daca suna telefonul sau orice alta urgenta, baga-l in prosop si ia-l cu tine!
10. Invata-ti copilul sa stea asezat in cada pentru a evita accidentele.

Cele mai citite articole

Articole relevante