Beneficiile închirierii unei mașini atunci când călătoriți în Capitală

Autor: Charmy

Beneficiile închirierii unei mașini atunci când călătoriți în Capitală, Charmy

Există multe beneficii pentru închirierea unei mașini pe care urmează ca să o folosiți în timp ce călătoriți prin cel mai aglomerat oraș din România, indiferent că sunteți turist, om de afaceri, participant la un seminar profesional sau de dezvoltare personală ce se desfășoară pe o perioadă mai îndelungată. Aceste beneficii pot face mult mai atractiv un serviciu rent a car în București decât alternativa de a merge în diverse locuri cu taxiul, metroul sau mijloacele de transport în comun de suprafață (tramvai, troleibuz sau autobuz). Mai ales acum, când este  epidemie de gripă!

Câteva beneficii ale închirierii unei mașini:

1. Oferă libertate de mișcare

Folosirea unei mașini închiriate permite mai multă flexibilitate atunci când vă deplasați prin oraș sau în zonele limitrofe Bucureștiului. Dacă călătoriți cu taxiul sau autobuzul și vedeți ceva atrăgător pe geam (chiar și un magazin!), nu prea aveți vreo posibilitate de a opri instant. Folosind în calitate de șofer o mașină închiriată obțineți libertatea de a fi cu adevărat spontan în sejurul petrecut în Capitală, într-un mod de care să vă amintiți mai apoi, la întoarcerea acasă, cu multă plăcere.

2. Scăpați de o mare cantitate de stres pe care ați putea-o acumula dacă folosiți un taxi sau chiar dacă ați decis să veniți în București cu propria mașină, uneori de la mare distanță.

Orice uzură normală sau kilometraj suplimentar care apar la o mașină de închiriat sunt mult mai puțin stresante decât dacă acestea s-ar putea întâmpla cu mașina dvs. Pur și lăsați propria mașinuță la voi în localitate, să vă aștepte cumințică, fără a o solicita inutil la un drum așa de lung și a o supune riscurilor pe care un șofer din provincie le poate întâmpina când conduce prin traficul nebunesc din București.

3. Serviciul rent a car poate fi mai sigur decât  transportul public

Închirierea unei mașini înseamnă a avea un mijloc de locomoție la dispoziție exact în momentele când chiar aveți nevoie de el. Când vă bazați pe transportul public într-un oraș străin, fie că este vorba de un tramvai, maxi taxi, metrou sau de un autobuz, veți fi la cheremul vatmanilor și al șoferilor profesioniști, care nu respectă niciodată orarul afișat, iar întârzierile pot să vă dea peste cap puternic propriul program al zilei. Acest lucru se întâmplă cu atât mai mult cu cât nu întotdeauna cunoașteți în detaliu Capitala. Și, oricum, e preferabil să rătăcești prin București în confortul unei mașini închiriate, decât să iei mai multe mijloace de transport în comun, să validezi carduri de călătorie sau, mai rău, să nu te pricepi să efectuezi această operațiune și să mai plătești și amenzi RATB, spre exemplu.

4. Dacă mașina închiriată dă rateuri din pricina unor defecțiuni tehnice, firma o schimbă rapid cu o alta

Companiile de autoturisme închiriate sunt obligate să trimită pe cineva cu un vehicul de înlocuire, indiferent de locul în care vă aflați, fără costuri pentru dvs. În schimb, dacă ar fi vorba de mașina personală, o defecțiune într-un oraș străin ar putea să vă termine psihic, pentru că în afară de faptul că nu vă puteți ține de programul zilnic, ar mai trebui și să plătiți pentru reparații scumpe neprevăzute (așa, ca de Capitală!).

5. O mașină închiriată vă permite să vă urmați traseul zilnic după propriul plac

În multe cazuri, puteți închiria o mașină dintr-un loc și o puteți returna într-o altă locație a firmei (de exemplu la aeroport). Acest lucru poate fi de bun augur și poate extinde oportunitățile avute atunci când călătorești. De asemenea, vă poate oferi un timp suplimentar petrecut după bunul plac, pentru că nu trebuie să pierdeți ore ca să vă întoarceți la locul în care ați închiriat mașina.

6. O mașină închiriată este o șansă ieftină de a testa un nou model de mașină

Dacă intenționați să vă cumpărați o mașină nouă, închirierea unei mașini în timpul vacanței, spre exemplu, chiar bucureștean fiind, poate fi o modalitate excelentă de a testa un anumit model într-un mod mult mai complet și îndelungat decât încercarea unei mașini la un dealer auto. Veți putea vedea în mod concret cum este să dețineți un anumit vehicul visat în condiții reale de trafic și să luați o decizie de achiziție (sau nu) a unui exemplar auto asemănător în cunoștință de cauză.

Cele mai citite articole

Articole relevante