Beneficiile și riscurilor implanturilor dentare

Autor: Charmy
Beneficiile și riscurilor implanturilor dentare

Implanturile dentare reprezintă o soluție inovativă de înlocuire a unui dinte lipsă sau de a susține protezele dentare. Dacă din diverse motive, dintele nu a mai putut fi salvat, medicul îți va recomanda ca primă opțiune un implant dentar pentru că este de lungă durată și ajută la restabilirea funcționalității și esteticii danturii. Dacă iei în considerare un implant dentar, informațiile de mai sus îți vor fi de mare folos!

Care sunt beneficiile implanturilor dentare?

Implanturile dentare reprezintă o soluție estetică și funcțională pentru înlocuirea oricărui dinte lipsă. Un implant dentar Bucuresti are următoarele beneficii:

  • Restabilirea funcției de mestecare – un implant dentar îți permite să te bucuri din nou de alimentele preferate, mult mai ușor decât cu o proteză dentară tradițională (dacă ai sta de vorba cu persoane care au proteze dentare, ai afla că unele alimente sunt imposibil de mestecat),
  • Îmbunătățirea esteticii – implantul dentar arată exact ca un dinte natural, din punct de vedere al formei, culorii și strălucirii (dacă vrei și un zâmbet perfect, ar fi indicat să porți un aparat dentar Bucuresti înainte de a face implantul dentar),
  • Îmbunătățirea sănătății dentare – implantul dentar nu afectează în niciun fel dinții vecini, așa cum se întâmplă spre exemplu în cazul unei punți dentare,
  • Durabilitate – implanturile dentare rezistă o viață întreagă, dacă ai o igienă orală riguroasă și mergi periodic la medicul stomatolog,
  • Îmbunătățirea vorbirii – implantul dentar elimină problemele de vorbire cauzate de dinții lipsă sau de protezele dentare.

Cele mai citite articole

Există totuși și câteva dezavantaje atunci când vine vorba de implanturile dentare, iar pe primul loc se situează prețul. Însă, dacă stai să te gândești la beneficiile pe care le au, le poți considera o investiție în sănătatea dinților tăi. Un alt inconvenient pentru multe persoane este durata destul de îndelungată a tratamentului – din momentul inserării implantului dentar și până la finalizarea tratamentului pot trece 3-6 luni (perioada de vindecare).

Care sunt riscurile implanturilor dentare?

Ca orice intervenție chirurgicală, inserarea unui implant dentar poate avea și anumite riscuri. Implantul dentar se poate infecta, mai ales dacă ai un istoric de boli parodontale, iar acest lucru poate duce la pierderea implantului. O altă problemă poate fi cu oasele maxilarului sau cu sinusurile care pot fi afectate în timpul procedurii, ducând la alte complicații. Se poate întâmpla ca implantul dentar să fie respins de organism, iar în timp să necesită extracție. Trebuie totuși să menționăm că aceste situații sunt destul de rar întâlnite în realitate, iar dacă alegi un medic specialist cu experiență în implanturi dentare, nu va trebui să îți faci prea multe griji pentru succesul intervenției.

Dacă ești în situația în care trebuie să alegi un implant dentar în locul unei proteze dentare, sfatul nostru este să o faci fără ezitare. Îți vei da seama cu timpul că ai luat cea mai bună decizie.

Cele mai citite articole

Articole relevante