Top 10 branduri de cafea

Autor: Charmy

Top 10 branduri de cafea

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Cafeaua este în primul rand o experienta. Si abia mai apoi „‘combustibilul care te alimentează cu energie”, dupa cum spune expertul Jordan Michelman. Ca şi strugurii pentru vin, boabele de cafea sunt crescute şi recoltate în diferite perioade ale anului pentru a obţine un gust desăvârşit. Ca un fapt inedit, cafeaua este bautura care a fost acceptată de majoritatea religiilor. A devenit folosită pe scara larga ori de cate ori a fost interzis consumul de alcool. Cafeaua contine cafeina care stimuleaza mintea si simturile, are o aroma minunată care energizeaza creierul s.a. Iar cafenelele au devenit centre populare pentru intalniri si alte activitati sociale si de afaceri. De fapt, cafenelele au fost locuri traditionale de interactiune sociala in locuri precum Milano, Grecia, Austria si Orientul Mijlociu.

Top 10 branduri de cafea  

Lavazza – Este unul dintre cele mai importante branduri de cafea la nivel mondial cu peste 27 de miliarde de cesti de cafea consumate anual in intreaga lume. Compania a fost infiintata de Luigi Lavazza in 1895, la Torino si detinuta de familia Lavazza timp de patru generatii. Astazi compania detine 4 fabrici de prajire a cafelei, 3 in Italia si una in Franta.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Tchibo – Este cel mai mare producator de cafea din Germania, fondat in 1949 de catre Carl Tchilinghiryan si Max Herz. Tchibo detine o retea de peste 1.300 de cafenele in care se preparara cafea de calitate. Renumitul producator detine o gama variata de cafele sub brandurile Tchibo, Eduscho, Piacetto si Davidoff. In Romania, Tchibo a adus conceputul de Coffee TO GO.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Illy caffe – A fost fondata in 1933 de catre Francesco Illy. De peste 80 de ani, renumitul producator este un model de lider in domeniul cafelei prin modul etic si fara compromisuri de abordare a afacerii, folosind cea mai buna calitate a cafelei, 100% arabica.  Illy detine trei din cele sapte mari inovatii din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani printre care tehnica presurizarii, sistemul E.S.E – easy serving espresso si inventia Illetta.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Jacobs – Reprezinta simbolul nemtesc al cafelei de calitate, inca din 1895. Brandul a luat fiinta la Bremen dupa numele maestrului Johann Jacobs. Visul acestuia a fost sa ofere clientilor sai o cafea proaspata, plina de savoarea magica a Alintaromei.  Dupa mai bine de 100 de ani, Alintaroma Jacobs continua sa incante simturile clientilor sai si sa ofere puterea speciala de a-ti dezmorti sufletul.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Nespresso – Povestea Nespresso a inceput cu o idee simpla: permite oricui sa creeze o ceasca perfecta de cafea espresso – ca si barista calificata. De la inceputul anului 1986, Nespresso a redefinit si a revolutionat modul in care milioane de oameni se bucura de cafeaua lor espresso. Nespresso se concentreaza asupra furnizarii de cafea de cea mai buna calitate si a experientelor de cafea de ultima generatie.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Cele mai citite articole

Julius Meinl – Compania a luat  fiinta dupa numele fondatorului ei, in Austria, in anul 1862. In acel an, Julius Meinl deschide primul magazin de delicatese in centrul Vienei unde oferea cafea verde, cacao, ceai, condimente, orez si zahar. In 1877Julius Meinl creeaza un proces inovativ ce revolutioneaza prajirea cafelei, care consta in faptul ca boabele nu mai intra in contact cu gazele emise de combustibil.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Segafredo – Este marca de cafea a grupului Massimo Zanetti Beverage Group. Producatorul de cafea este cunoscut foarte mult prin lanturile de cafenele din intreaga lume, prima fiind deschisa la Paris in 1988. Filozofia Segafredo este ca adevaratul espresso italian este comparabil cu sampania frantuzeasca: espresso nu se obtine doar dintr-un singur tip de cafea, ci prin combinatia armonioasa dintre mai multe tipuri si soiuri, totul concretizat intr-o veritabila arta.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Ristora – E un brand din Italia, foarte cunoscut in Romania pentru produsele vending, pentru distribuitoarele automate. Ristora reuneste o gama variata de produse din urmatoarele categorii: ciocolata calda, lapte praf si topping, ceaiuri solubile, cafea instant si cappuccino instant aromate.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Dallmayr  – Este unul din cei mai cunoscuti producatori de cafea din Germania. Firma isi are originile tocmai din anul 1700 prin Christian Reitter in Munchen. Sub numele de Alois Dallmayr este cunoscuta incepand din 1870. Astazi producatorul este renumit atat prin cafea cat si prin ceaiurile realizate.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

Satro – Ofera o gama foarte variata de produse pentru automatele de cafea vending. Se remarca prin calitatea produselor fabricate conform sloganului Satro Quality Drinks. Brandul isi are originea in Germania, iar produsele sunt clasificate in urmatoarele categorii: ciocolata calda, lapte praf si toppinguri, cafea instant, ceaiuri instant aromate si cappuccino cu diverse arome.

Top 10 branduri de cafea, Charmy

 

 

Cele mai citite articole

Articole relevante