Când este recomandat să apelezi la rinoplastie și cât trebuie să plătești pentru această procedură?

Autor: Charmy
Când este recomandat să apelezi la rinoplastie și cât trebuie să plătești pentru această procedură?, Charmy

Nasul este una dintre cele mai distinctive trăsături ale feței oamenilor. Oricine are un nas deosebit de mare sau vizibil percepe acest lucru ca pe un defect major. Cu toate acestea, nu toată lumea este mulțumită de forma și dimensiunea nasului. Mulți oameni sunt deranjați de un nas prea mare sau strâmb sau de o cocoașă clar vizibilă pe puntea nasului. Popularitatea rinoplastiei, alături de mărirea și liposucția sânilor, se numără printre cele mai frecvente proceduri plastic-estetice ce pot fi realizate într-o clinică de chirurgie plastică și estetică.

În ciuda popularității operațiilor la nas, mulți oameni nemulțumiți de nasul lor tind să fie sceptici cu privire la astfel de operații. Un motiv pentru aceasta este teama de un rezultat estetic nesatisfăcător. Un alt motiv este teama de un „nas unitar” artificial și cu aspect operativ care să nu se potrivească trăsăturilor individuale ale feței. Cu toate acestea, scopul unei schimbări a nasului nu ar trebui în niciun caz să fie transformarea nasului pacientului în „nasuri unitare ideale”, așa cum mulți presupun în mod eronat.

Adesea un nas asimetric nu este doar enervant atunci când te uiți în oglindă dimineața. Respirația nazală poate fi, de asemenea, afectată, ceea ce poate afecta grav calitatea somnului, de exemplu. Există, de asemenea, o amenințare a bolilor tractului respirator și a sinusurilor. În plus, nu te mai poți bucura cu adevărat de gustul mâncării și băuturilor, deoarece simțul gustului uman și al mirosului permit doar percepția anumitor arome.

Cat costa operația de rinoplastie?
O corecție a nasului este o procedură chirurgicală în care deformările congenitale sau modificările formei nasului , cum ar fi un nas cu cocoașă , sunt corectate chirurgical. Procedura este, de asemenea, adesea efectuată la pacienții cu deficiențe funcționale la nivelul nasului, cum ar fi probleme permanente cu respirația nazală .

Cele mai citite articole

O operație la nas are loc din diferite motive. În funcție de situația inițială și de modificarea dorită, nu poți știi exact cât costă operația de rinoplastie, căci prețurile pot varia din diverse motive. Astfel,  nu se poate face nicio afirmație generală cu privire la prețul unei corecții nazale. În România, costurile pornesc de la 3500 de euro.

Cu toate acestea, o estimare aproximativă a costurilor este posibilă numai după un raport detaliat de către specialistul în tratament. Pe lângă factorii menționați deja , care joacă un rol în compoziția costurilor pentru o operație de nas, există și alți factori . Acestea includ: consultația, sala de operație și echipamentul tehnic al acesteia, salariile pentru anestezist, chirurg și echipa de operații, materialele necesare și îngrijirea medicală.

Dacă rinoplastia se efectuează din motive pur estetice, pacientul trebuie să suporte singur aceste costuri. Dacă, pe de altă parte, există o indicație medicală (de exemplu, dificultăți de respirație dovedite din cauza unui sept nazal strâmb), companiile de asigurări de sănătate pot acoperi total sau parțial costurile.

Cele mai citite articole

Articole relevante