Cat costa un avort

Autor: Charmy

Cat costa un avort, Charmy

Avortul in Romania se poate face la cele mai multe clinici sau cabinete ginecologice daca sarcina nu are mai mult de 12 saptamani – limita legala a avortului in Romania.

Un avort la cerere presupune extragerea produsului de concepție (embrion) prin vagin cu ajutorul unui dispozitiv ce aspira conținutul uterului. Se mai folosește și un obiect numit chiuretă pentru a curăța peretele interior al uterului. Chiar dacă este o procedură invaziva, avortul este destul de sigur în zilele noastre, astfel că sunt rare complicatiile care ar putea afecta sarcini viitoare. Avortul se poate face incepand de la cinci, sase saptamani de sarcina, dar nu mai tarziu de 12 saptamani.

Avortul medicamentos se face prin administarea de medicamente speciale, ce conțin substante antiprogesteronice. Acestea provoaca contractii uterine si eliminarea sarcinii. Avortul medicamentos se poate face daca varsta sarcinii este de pana in 63 de zile. Nu necesita anestezie si, potrivit specialistilor, reprezinta o metoda mai putin traumatizanta de avort. De asemenea, ciclul normal este reluat mai devreme decât în cazul unui avort clasic. Avortul medicamentos necesita supraveghere medicala.

Iata cateva optiuni pentru cele care vor sa faca un avort la cerere sau o intrerupere de sarcina, iar costul variază în funcție de clinică, de vârsta sarcinii, dar și în funcție de tipul de anestezi ales – locala sau general.

Cat costa un avort in Bucuresti Cat costa un avort, Charmy

Clinica Academica – Un avort costă 1200 de lei dacă este făcut cu anestezie generala, iar un avort cu anestezie locala costa 1000 de lei. Prețul unei consultatii este de 170 de lei la un medic specialist.

Royal Hospital – Un avort  cerere prin chiuretaj uterin costa 1200 de lei. Se mai poate chiuretaj si in scop terapeutic sau biopsic, caz in care pretul este de 800 de lei.

Clinica Elite – Un avort prin aspiratie cu anestezie locala costă 700 de lei, in timp ce un avort cu anestezie generala costa 1000 de lei si necesita control prealabil, analize si programare pentru interventie.

Clinica Marie Stopes – Un avort costa 900 de lei si se face prin aspiratie cu sedare intravenoasa. Prețul include o ecografie pentru depistarea sarcinii, sedarea, procedura de avort propriu-zisa si consilierea psihologica.

Cat costa un avort, CharmySpitalul Filantropia – Un avort costa 400 de lei daca este facut cu anestezie locala si 500 de lei daca este facut cu anestezie generala. La Maternitatea Giulesti, o intrerupere de sarcina costa 350 de lei. Daca pacienta doreste anestezie generala, va mai plati inca 150 de lei.

Spitalul clinic Gheorghe Polizu – Un chiuretaj la cerere cu anestezie locala are pretul de 350 lei, iar unul cu anestezie totala costa 450 lei.

Spitalul Elias – Un chiuretaj biopsic costa 550 lei, in timp ce unul postpartum se ridica la 700 lei.

Cat costa un avort in alte orase din Romania   

La Constanta

Clinica Euro Materna – Pretul este de 650 de lei si include consiliere si ingrijiri.

Cele mai citite articole

Isis Med – Un avort costa 1500 de lei.

La Cluj

Clinica Novogyn – Practica avort la cerere, la preturi diferite in functie de varsta sarcinii. Daca sarcina are intre cinci si noua saptamani, un avort prin aspiratie costa 650 de lei. Intre 10 si 12 saptamani, pretul este de 800 de lei, iar daca pacienta solicita si analgosedare, se mai adauga inca 200 de lei. Prețurile sunt aceleasi si dacă avortul se face pentru o sarcina oprita din evolutie.

La Brasov

Clinica Dr. I. A. Sbarcea –  Un chiuretaj cu anestezie generala costa 500 lei.

La Timisoara

Spitalul Municipal din Timișoara – Un avort aici are pretul de aproximativ 100 lei.

Cat costa un avort medicamentos

Clinica Dr. Dabija – Un avort medicamentos costa 500 de lei, pret care include medicamentele, consultatia initiala, Cat costa un avort, Charmyecografia si consilierea medicala.

Clinica Marie Stopes – Poti cere un avort medicamentos care costă 650 de lei. Pretul include consultatia, ecografia si pastilele.

Info 

*Avortul este legal in tara noastra pana la 14 saptamani de sarcina. Este o procedura medicala la cerere, nu este decontata de Casa de Asigurări de Sanatate si se plateste de catre pacient spitalului.

*Medicii din 12 spitale din Romania nu fac deloc avorturi la cerere, ci doar avorturi terapeutice – considerate urgente medicale. In alte spitale, doar o parte dintre medicii din sectia de Ginecologie fac avort la cerere, iar alti colegi ai lor refuza sa ofere acest serviciu.

*Motivele pentru care medicii refuza sa faca intreruperi de sarcină la cerere nu sunt doar morale/religioase, ci si financiare/birocratice: lipsa unui spatiu adecvat in spitale, lipsa asigurarilor de malpraxis, neplata acestui serviciu catre medici.

*Medicii care refuză avortul la cerere spun ca, potrivit Codului lor deontologic, nu pot fi obligati sa ofere niciun serviciu medical impotriva vointei lor.

*Avortul a fost interzis aproape in totalitate in Romania in perioada 1966-1989. Se estimează că 10.000 de femei au murit din cauza avorturilor provocate în condiții improprii, iar alte 100.000 de femei au fost mutilate din punct de vedere fizic și psihic.

Cele mai citite articole