Sunt situatii in care ultima dorinta a defunctului nu este o inmormantare clasica, ci, precum in filmele americane, se doreste incinerarea si pastrarea cenusii sau aruncarea intr-un anumit loc plin de semnificatii. Indiferent de ultima dorinta a defunctului, daca rudele doresc sa i-o indeplineasca si sa treaca peste cutumele si traditiile din Romania, o firma de pompe funebre Bucuresti le sta la dispozitie oferind un pachet complet de incinerare.
Ce presupune pachetul de incinerare oferit de compania de pompe funebre Bucuresti
Un pachet complet de incinerare include un sicriu de inchiriat din gama medie, echipat complet cu lenjerie din saten matlasata, cu orar mare si mic, perna din saten matlasata, panza de fata din dantela, manere, din esenta de lemn de fag sau brad cu finisaj super lacuit si o cruce din lemn scrisa. In afara de acest sicriu care doar se inchiriaza, reprezentantii companiei Funerare Ghica ofera si un medic pentru constatare a decesului ce elibereaza certificatul constatator, un doctor pentru imbalsamare ce elibereaza certificatul de imbalsamare, transportul de la domiciliu cu targa speciala, toaletarea, imbalsamarea si asezarea decedatului in sicriu.
Cele mai citite articole
In plus, se asigura si transportul decedatului la capela sau la biserica unde va fi oficiata slujba si apoi transportul la crematoriu unde va fi incinerat trupul. Pachetul pentru slujba de inmormantare include un prosop alb mare, 12 batiste, 12 banuti, 12 lumanari, 12 pachete alimentare, 3 colive, un colac de inmormantare, o sticla de vin rosu si una de vin si ulei, un doliu de piept taiat cu bolduri.
De ce aleg oamenii incinerarea si nu inhumarea? Din diverse motive. In primul rand, pentru ca incinerarea poate asigura o iesire demna din scena vietii, fiind o practica recunoscuta prin legile statului inca din perioada interbelica, ce are un statut legal egal cu inhumarea. Incinerarea reprezinta o practica superioara din punct de vedere estetic si etic si presupune costuri mult mai mici decat inhumarea.
Mai mult decat atat, incinerarea este o practica optionala care nu este supusa traditiei si supertitiilor, exprimand nivelul superior al libertatii de constiinta. Incinerarea este o necesitate publica ce se datoreaza crizei locurilor de veci, dar si o optiune a oamenilor din toate categoriile sociale si profesionale, indiferent de religie.
Contrar mentalitatilor, incinerarea nu contravine dogmelor religioase deoarece va avea loc si o slujba religioasa inainte, de aceea sicriul este doar imprumutat. In plus, incinerarea nu afecteaza ecuatia mantuirii, raspunde cel mai bine considerentelor de ordin ecologic si poate fi considerata o practica ce scoate in relief esente fundamentale umane.
Asadar, cei care doresc sa indeplineasca ultimele dorinte ale persoanelor decedate pot opta pentru pachetul complet de incinerare asigurat de compania de servicii funerare Ghica, fara a se teme de judecata oamenilor sau de repercursiunile pe care le poate avea aceasta actiune care este cat se poate de normala si necesara intr-o lume in continua schimbare, in care traditiile si cutumele sunt inlocuite de obiceiuri noi si care reprezinta viitorul din punct de vedere ecologic.