Ce beneficii aduce laptele praf în dieta bebelușului?

Autor: Charmy

Ce beneficii aduce laptele praf în dieta bebelușului?

Ce beneficii aduce laptele praf în dieta bebelușului?, Charmy

Laptele praf este un produs lactat fabricat, format atunci când laptele lichid este evaporat. Pudrarea laptelui permite conservarea acestuia fără refrigerare fără a limita soiurile disponibile consumatorilor. Zeama, produsele din zer, laptele fără grăsimi și laptele integral pot fi uscate în vrac.

Iată care sunt avantajele și dezavantajele pe care le oferă laptele praf din punct de vedere nutrițional.

Lista avantajelor lapte praf

1. Poate fi fortificat

Deoarece laptele a fost evaporat și transformat într-un „praf”, este un produs ușor de întărit. Multe lapte praf au adăugat vitamine, calciu sau chiar fier, astfel încât cantitatea zilnică recomandată din fiecare produs să fie mai ușor de atins.

2. Tinde să fie mai ieftin

Laptele praf poate fi reformulat într-un produs lactat urmând câțiva pași de bază. Creează mai mult lapte pe recipient decât laptele obișnuit dacă ar fi cumpărat de la magazin. Acest lucru permite familiilor cu bugete restrânse să își satisfacă mai bine nevoile.

3. Poate fi folosit în produse de patiserie

Adăugarea de lapte praf la produse de patiserie nu schimbă rezultatul rețetei. Poate fi adăugat sub formă de pulbere sau reformulat și adăugat ca ingredient umed, oferind o oarecare versatilitate în bucătărie.

Cele mai citite articole

4. Este foarte ușor de transportat

Majoritatea produselor din lapte praf vin într-un recipient etanș care păstrează produsul. Puteți să-l luați oriunde și să-l utilizați ori de câte ori este nevoie fără griji.

Lista dezavantajelor laptelui praf

1. Nu are gust de lapte

Aroma laptelui praf este oarecum diferită de aroma laptelui obișnuit. Poate fi destul de descurajant pentru cineva care nu este obișnuit cu diferența aceasta mică, dar relativ importantă pentru papilele gustative,

2. Nu exista opțiunea fără lactoză

Din 1995, există cel puțin un lapte praf cu conținut scăzut de lactoză la dispoziția consumatorilor. Cu toate acestea, nu există o opțiune fără lactoză, astfel încât cei care sunt sensibili vor trebui în continuare să caute un produs alternativ.

3. Nu se amestecă întotdeauna așa cum ar trebui

Dacă greșiți raportul amestecului, laptele praf se poate transforma într-o adevărată catastrofă. Puteți obține coocloașe mari care sunt umede la exterior, dar uscate la interior. Acest lucru poate transforma acest produs într-un lucru care este foarte neplăcut destul atât vizual, cât și în ceea ce privește gustul, pentru că nu se dizolvă corect și complet.

Aceste avantaje și dezavantaje ale laptelui praf ne arată că acest produs poate fi o alternativă lactată viabilă, dar poate că nu este potrivit pentru toată lumea. Laptele praf degresat, numit uneori lapte uscat sau fără grăsimi, este la fel de hrănitor ca laptele proaspăt, dar se păstrează mai mult timp și costă mai puțin. Vă întrebați ce puteți face cu laptele praf, rețetele sunt numeroase și gustoase.

Cele mai citite articole

Articole relevante