Ce echipamente îţi sunt necesare deschiderii unei patiserii?

Autor: Charmy
Ce echipamente îţi sunt necesare deschiderii unei patiserii?, Charmy

O afacere de tip patiserie este mai degrabă o ambiţie personală a antreprenorilor sau un vis, o idee de afacere cu un potenţial foarte mare, în care, cu o investiţie rezonabilă în echipamente, se poate obţine un profit semnificativ în timp.

Un simplu cuptor pentru patiserie nu va fi suficient pentru deschiderea unei asemenea afaceri, însă este un start foarte bun. Cert este ca un business în domeniu implică mai puţine costuri decât în cazul unui restaurant, iar reuşita este sigură dacă afacerea este bine gândită de la bun început. Dacă antreprenorii au în minte un plan de afaceri bun pentru o patiserie, dar şi un capital suficient, lucrurile sunt foarte simple.

Ce avize sunt necesare pentru deschiderea unei patiserii?

Pentru a înfiinţa o patiserie sau o covrigărie este necesar ca antreprenorii să respecte următorii paşi şi să:

 • aleagă spaţiul adecvat care să poată fi amenajat şi utilat potrivit normelor din domeniu;
 • înfiinţeze entitatea juridică sub forma căreia vă funcţiona la Registrul Comerţului;
 • obţină un aviz de funcţionare eliberat de primăria locală;
 • obţină autorizarea din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi situaţii de urgenţă;
 • obţină autorizarea din punct de vedere sanitar;
 • aibă în vedere conformarea cu cerinţele HACCP numit Ghid de bune practici în alimentaţie publică;
 • achiziţioneze utilajele necesare, echipamentele, instrumentele;
 • angajeze personal specializat şi calificat.

Avantajele patiseriei şi garantarea succesului acestei afaceri

Cele mai citite articole

Deschiderea unei patiserii poate fi considerată un vis împlinit, o afacere de familie, care poate fi deschisă cu o investiţie minimă, aducând avantajul posibilităţii ajustării rapide a gamei de produse şi adăugării produselor noi în meniu, fidelizand astfel clienţii. De asemenea, această afacere cu buget redus poate aduce venituri şi profit comparabil cu cele generate de un restaurant.

Ce echipamente îţi sunt necesare deschiderii unei patiserii?, Charmy

Important pentru că acest tip de afacere să fie unul de succes este reprezentat de amplasament. Este important ca antreprenorii să aleagă un amplasament cu un vad comercial bun, astfel încât clienţii să se obişnuiască cu produsele oferite şi să se fidelizeze. În plus, personalul trebuie să fie bine pregătit, format din oameni curaţi, care îşi cunosc bine meseria şi sunt pasionaţi de acest domeniu, respectând normele de igienă. 

Un alt factor ce garantează succesul afacerii este promovarea, iar cea mai bună promovare a produselor este cea prin recomandări, astfel încât dezvoltarea unei relaţii de încredere cu clienţii este esenţială într-o asemenea afacere.

Importanţa alegerii echipamentelor utilizate în cadrul unei patiserii

Echipamentele folosite în cadrul unei patiserii pot garanta succesul afacerii şi un avantaj competitiv în domeniu. Folosirea unor echipamente de calitate nu va afecta producţia, ci o va avantaje. Cele mai importante echipamente necesare pentru o patiserie sunt:

 • cuptoarele de patiserie-cofetarie, echipamente de bună calitate, fiabile, capabile să satisfacă cerinţele de creativitate şi lucru ale bucătăriilor profesionale;
 • maşini de foietaj aluat manuale sau automate;
 • vitrine de patiserie-cofetarie special concepute pentru a oferi mediul ideal de expunere şi depozitare a produselor de patiserie;
 • vitrine de prezentare menite să prezinte preparatele de patiserie şi să le ţină calde;
 • malaxoare, robuste şi sigure, cu o capacitate mare, având rolul de a amesteca ingredientele necesare preparării aluatului;
 • echipamente frigorifice patiserie menite să ţină ingredientele folosite în prepararea alimentelor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil