Ce este bicicleta BMX si cum poate fi ales cel mai bun model pentru copii

Autor: Charmy

Ce este bicicleta BMX si cum poate fi ales cel mai bun model pentru copii, Charmy

Senzatiile tari in mediul urban sunt posibile gratie noilor biciclete BMX, care aduc o doza de nonconformism si de aventura in viata cotidiana. Bicicletele BMX sunt preferatele tinerilor, dar si adultii mai indrazneti o pot incerca. Inainte de a face o asemenea achizitie pentru copil sau pentru propria persoana, clientii trebuie sa fie cat mai bine informati.

Ce sunt bicicletele BMX si cum si-au castigat popularitatea in randul adolescentilor

Bicicletele BMX sunt perfecte pentru tinerii pasionati de acrobatii si de trick-uri pe bicicleta. In majoritatea oraselor, exista locuri special amenajate in care adolescentii pot practica diverse scheme, isi pot exersa talentul si pe care le pot imparti cu iubitorii de role sau de skateboard. Modelele de biciclete BMX au creat un sport in sine, initiind totodata si o cultura urbana.

Bicicletele BMX se diferentiaza de cele clasice prin componentele de o calitate superioara, prin fiabilitate, prin durabilitate si rezistenta. Acestea pot fi folosite pentru circuite unice, pentru acrobatii tehnice, iar constructia bicicletelor confera utilizatorilor usurinta in utilizare. Bicicleta BMX este mult mai mica decat modelul obisnuit si are roti mici, ideale pentru a pune in practica trick-urile dorite. In plus, si greutatea bicicletei este mica, cadrul drept si distanta dintre ghidon si scaun este mai mare decat in cazul altor modele de biciclete.

Ce este bicicleta BMX si cum poate fi ales cel mai bun model pentru copii, Charmy

Cele mai citite articole

Criterii de alegere a unei biciclete BMX bune

Pentru a face cea mai buna alegere in privinta achizitionarii unei biciclete BMX, potentialii clienti si viitorii aventurieri pe doua roti trebuie sa tina cont de:

Model – pe piata exista biciclete BMX clasice, freestyle si jump. Bicicletele BMX clasice sunt excelente pentru persoanele care adora sa strabata trasee pe un teren accidentat, avand cadrul putin mai lung si un tub gros pentru un control optim la viteze mari. Bicicletele BMX freestyle sunt ideale pentru realizarea trucurilor si cascadoriilor pe strada, pe scari sau in skatepark. Nu in ultimul rand, bicicletele BMX jump sunt perfecte pentru amatorii de senzatii tari, care au posibilitatea sa exerseze pe rampile special amenajate, sa faca salturi uriase si rasuciri in aer.

Inaltimea bicicletei si dimensiunea rotilor: marimea rotilor bicicletelor BMX depinde de categoria de varsta a utilizatorilor. Spre exemplu, bicicletele BMX cu diametrul de 20 de inch sunt ideale atat pentru adolescenti, cat si pentru copiii de 12 ani.

Materialul din care este confectionat cadrul – cele mai des intalnite materiale sunt otelul, aluminiul si molibden (chromoly). Modelele de biciclete BMX cu cadrul de aluminiu sunt perfecte pentru copii, fiind usor de manevrat si rezistente la lovituri, in timp ce adolescentii si adultii pot opta pentru bicicletele cu cadru din crom si molibden (chromoly).

Ghidon si sistem de franare: bicicletele BMX sunt, in general, dotate cu un ghidon standard sau mai performant, care se poate roti la 360 de grade, denumit ghidon rotativ. In ceea ce priveste sistemul de franare, bicicletele BMX sunt dotate cu o frana pe disc pentru a ajuta utilizatorii sa se opreasca la timp si sa faca fata cazaturilor si loviturilor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil