Grădinăritul organic implică aplicarea principiilor agriculturii ecologice – înseamnă că florile, ierburile sau legumele nu au fost supuse niciunui îngrășământ chimic, sintetic sau erbicid. Această distincție include, de asemenea, solul în care au fost cultivate și modul în care au fost tratate în timpul producției.
O grădină organică este una care nu folosește altceva decât metode naturale pentru a controla insectele și îngrășămintele organice naturale. Credința este pur și simplu că alimentele organice sunt mai sigure și mai sănătoase pentru oameni.
Sfaturi pentru cultivarea grădinilor organice
Fermierii ecologici realizează controlul natural al insectelor folosind anumite plante și insecte benefice, precum buburuzele, pentru a scăpa grădina de dăunători, cum ar fi afidele, care distrug culturile. Mulți fermieri organici combină anumite culturi pentru a respinge dăunătorii. Un bun exemplu în acest sens ar fi plantarea de ardei iute lângă fasole și mazăre, în ideea că capsaicina inhibă gândacul și alte insecte. Un alt exemplu ar fi gălbenele lângă cartofi, pentru a descuraja unii dăunători, precum gândacul Colorado.
O grădină organică bună este la fel de bună ca solul în care este cultivată. Pentru a obține un sol excelent, majoritatea fermierilor ecologici se bazează pe o foarfeca vie profesionala, precum şi pe tocatoare lemn pentru a produce compost, care este obținut din descompunerea materiei organice (adică, coji de ouă, zaț de cafea, fecale de animale și butași de iarbă).
Cele mai citite articole
Pe tot parcursul anului, grădinarii organici colectează deșeurile menajere, gunoiul de grajd și resturile de curte pentru coșul de compost. Acest coș este rotit în mod regulat pentru a facilita descompunerea. De obicei până la sfârșitul anului, deșeurile vor deveni ceea ce este cunoscut sub numele de „aur negru”.
La începutul sezonului de creștere, grădinarul organic va aduce compost în parcela de grădină, îmbogățind astfel solul cu ingredientele naturale necesare unui pat bogat. Acest aur negru este cheia solului bogat, care la rândul său este cheia creșterii legumelor, florilor și ierburilor organice. Oferă plantelor nutrienții de care au nevoie pentru a crește puternice și sănătoase.
Probleme cu grădinăritul organic
În prezent există puține operațiuni organice la scară largă în lume. Majoritatea grădinilor organice sunt cultivate în ferme mici. Cu toate acestea, cererea de produse ecologice, în special legume, crește în fiecare an.
Deși există multe organisme de inspecţie şi certificare private, la care fermele ecologice se pot alătura pentru a-și certifica produsele organice, nu există nicio orientare cu privire la ceea ce poate fi vândut ca organic la supermarketul local. Aceasta înseamnă că nu există nicio garanţie reală că, dacă eticheta spune „organic”, produsul nu conține cu adevărat pesticide și erbicide.
Singura modalitate reală ca o persoană să consume hrana organică este să-şi cultive propria grădină organică. Poate începe uşor, cu o zonă mică și neapărat cu propriul coș de compost. În acest fel, anul viitor, va putea mânca alimente organice.