Ce este Shibari, practica sexuala care arata ca sclavia si pe care trebuie sa vrei sa o incerci?

Autor: Charmy
Ce este Shibari, practica sexuala care arata ca sclavia si pe care trebuie sa vrei sa o incerci?, Charmy

Vrei sa-ti condimentezi viata sexuala si viata de zi cu zi? De ce sa nu te lasi tentat de shibari. Te intrebi ce este shibari? Aceasta practica sexuala care arata ca un bondage te-ar putea seduce total!

Termenul shibari inseamna „legare”, este o practica de care se bucura toate genurile, tipurile de oameni si toate orientarile sexuale. Asa ca toti putem fi tentati!

Ce este shibari?

Shibari este o arta ancestrala, care se refera la modul de a lega cu funii. Numita si Kinbaku sau sclavie japoneza, aceasta practica intriga sau entuziasmeaza, deranjeaza sau sperie… dar nu lasa pe nimeni indiferent.

Ce este Shibari, practica sexuala care arata ca sclavia si pe care trebuie sa vrei sa o incerci?, Charmy

Shibari isi are radacinile in traditia japoneza Hojojutsu, o arta martiala care implica legarea prizonierilor cu noduri specifice si care se afla pe acelasi picior de egalitate sau la acelasi nivel pentru clasa lor sau statutul social. Shibari nu este doar rezerva comunitatii BDSM. Este inainte de toate o arta nobila care are reguli, care are tehnici si care necesita multa atentie din partea celui care este legat.

Cele mai citite articole

Aceasta practica a fost folosita ulterior ca forma de meditatie si relaxare. Versiunea 2021 a lui shibari s-a schimbat oarecum, de vreme ce acum arata ca un bondage si pune accent pe estetica, mai mult decat pe functie. Este o modalitate sexuala de a accentua relatia de incredere dintre doua persoane si de a explora alte zone erotice.

In cultura populara, aceasta practica devine din ce in ce mai comuna. Intr-adevar, o gasim in serialul Netflix „Atentie, frige” in care zece persoane singure sunt adunate pe o insula paradisiaca pentru a trai o experienta fara precedent, care le-ar permite sa castige 100.000 de dolari.

Shibari si bondage, care este diferenta?

Robia poate folosi tot felul de restrictii, catuse panglica, prin cravata sau esarfa. Spre deosebire de shibari, se executa exclusiv cu franghii care leaga partenerii. In plus, nu se refera doar la sentimentul de restrictie, deoarece este estetic vizual si pune accent pe emotie si psihologie, pentru a crea o adevarata legatura intima intre parteneri.

Shibari: cum sa incepi?

Ca in toate experientele sexuale, fie ca sunt noi sau nu, consimtamantul este primordial. Apoi, este esential sa-ti comunici limitele intr-un mod strict inainte de a incepe. Cu partenerul tau, incepe o discutie clara despre ceea ce cauti prin aceasta experienta, ce este tolerabil si ce nu. Comunicarea este regele pentru ca totul sa mearga bine. De asemenea, te poti gandi la un cuvant pe care partenerul tau l-ar putea intelege atunci cand merge prea departe, exista o linie pe care nu ar trebui sa o treaca sau cand doresti sa va opriti. Pentru a te ajuta, sa incepi in shibari, o franghie pare esentiala. Tot ce trebuie sa faci este sa faci pasul!

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil