Ce linoleum sa alegi pentru casa ta, pentru o eficienta maxima

Autor: Charmy

Ce linoleum sa alegi pentru casa ta, pentru o eficienta maxima, Charmy

Foarte popular in anii comunismului, covorul PVC a ramas bine aspectat in domeniul amenajarilor interioare si este inca preferat de proprietarii de locuinte particulare, dar si de afaceri publice si private. Linoleumul este eficient in baie, bucatarie, in celelalte incaperi ale casei, dar si in cabinete medicale, clinici, in afaceri comerciale cu trafic intens, in cabinete de manichiura si coafura, dar si in alte afaceri publice sau private. Un linoleum negru, spre exemplu, se va dovedi o optiune extraordinar de eleganta pentru orice incapere.

Cum sa alegi linoleumul?

In societatea moderna actuala, exista o gama foarte larga de modalitati de acoperire a podelei, de la gresie si parchet, pana la covor PVC. Unele metode se vor dovedi mai scumpe si cu o durata de viata mai mica, in comparatie cu metodele ieftine si cu o rezistenta indelungata. Covorul PVC nu isi pierde din stralucire, nu se zgarie usor, nu se strica la prima greutate care cade pe podea, nu se sparge.

Insa pentru a alege covorul PVC potrivit, clientii trebuie sa se gandeasca unde il vor monta. In functie de dimensiunea incaperii, de modul in care este amenajata, de culorile folosite, precum si de alte criterii, vor lua cea mai buna decizie in privinta linoleumului. Asadar, proprietarii trebuie sa selecteze dimensiunea corecta a linoleumului, sa aleaga tipul de linoleum perfect, sa tina cont de caracteristicile inscrise pe pagina site-ului web pe care este prezentat, dar si de modul in care se monteaza si se intretine.

Cele mai citite articole

Linoleum de calitate si ieftin – solutia perfecta pentru podeaua ta

Covoarele PVC sunt o solutie ieftina si are proprietati demne de luat in calcul, atat proprietati conductive, acustice, antiderapante si antibacteriene. Linoleumul poate fi folosit, asadar, in sali de operatii sau de terapie intensiva, in bucatarii, vestiare, dusuri, in holuri, scari, in sali de clasa, in numeroase alte locuri.

Linoleumul de calitate este rezistent in timp, atat la traficul intens, cat si la diferite incidente sau mici accidente, precum scaparea unui obiect foarte greu care in mod normal ar sparge gresia, sau o inundatie care in mod normal al umfla parchetul. Covorul PVC de calitate se aseamana din punct de vedere al modelului cu parchetul sau cu gresia, insa poate avea si alte modele.

Inainte de a investi intr-un linoleum de calitate, proprietarii trebuie sa verifice intreaga suprafata a materialului, sa nu aiba vezicule, fisuri si alte fragmente, sa fie usor de montat intr-o singura foaie, fara a taia bucati si a forma rosturi greu de curatat, dar si sa verifice daca exista un certificat de calitate pentru acesta. In plus, achizitionarea linoleumului sa se faca numai din magazine specializate in acest sens, fie ele online sau offline.

In concluzie, alegerea linoleumului pentru casa sau afacere nu este dificila, de vreme ce acest material ieftin, usor de montat si de intretinut ofera o buna izolare si un grad ridicat de absorbtie a sunetului, precum si proprietati antibacteriene si antialunecare. Linoleumul ramane solutia perfecta in tendintele de amenajari interioare de actualitate.

Cele mai citite articole

Articole relevante