Ce sa faci cand te plictisesti?

Autor: Charmy

ce sa faci cand te plictisesti

De cate ori nu te-ai uitat ciudat la cineva care se plictiseste? Te-ai gandit ca, intr-o lume in care sunt atatea de facut, exista persoane care pur si simplu freaca menta – ca sa folosim o expresie populara des utilizata.

Ce este Plictiseala?

Trebuie sa stii ca plictiseala nu e ceva care sa fie tratat cu usurinta, ori cu dezaprobare. Există dovezi conform cărora cei care se plictisesc sunt mult mai predispusi sa moara mai devreme decat ceilalti (Britton&Shipley, 2010).

Piloții de avion, de exemplu, dacă sunt plictisiţi pot face mai multe erori, asemenea personalul militar care lucrează cu tehnica nucleara.

Asa ca da, se poate muri de plictiseala! În dictionar, plictiseala e descrisa drept o stare sufleteasca apasatoare care apare din cauza singuratatii, a lipsei de ocupație sau in cazul in care lucrurile cu care ne ocupam – precum scoala, locul de munca, viata sociala – ni se par neatragatoare.

Ce sa faci cand te plictisesti?, Charmy

Specialistii spun ca exista cateva conditii care trebuie indeplinite pentru a deveni plictisit: nivelul energiei persoanei sa fie ridicat (aceasta simte nevoia implicării intr-o activitate, dar nu o identifica); focalizarea trebuie să fie dificilă (de exemplu, in aeroport stresul asteptarii face improbabila desfasurarea unei activitati precum cititul; lipsa controlului asupra situaţiei (asteptarea la doctor, dentist, oficiul postal sunt ilustrari ale lipsei controlului.

Persoana vrea să schimbe mediul, dar nu poate) etc. Mai mult: psihologii spun ca aceasta stare de plictiseala poate fi un semn de avertizare pentru depresie!

Ce sa faci cand te plictisesti? 15 Activitati sa nu te plictisesti

Fa un puzzle

Probabil ca au trecut ani de cand nu ai mai facut asa ceva, sau probabil nu ai facut niciodata asa ceva. Daca intre timp ai uitat de placerea pe care o ai dupa ce termini un desen complicat e timpul sa te reapuci. Iar daca nu ai facut niciodata un puzzle e timpul sa te apuci!

Plantează plante pentru bucătărie

De ce să cumperi marar, patrunjel sau cimbru? Plantează-le chiar tu! Si le vei avea mereu la indemana atunci cand vei avea nevoie.

Ce sa faci cand te plictisesti?, Charmy

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite articole

 

Fa curat printre carti – O metoda de excelenta a alunga plictiseala

Aranjeaza cartile pe care le ai in biblioteca. Grupeaza-le pe culori si pune in acelaşi loc volumele pe care nu le-ai citit.

Daca tot te Plictisesti – Fa o listă cu lucruri pe care vrei să le faci

Gandeste-te la ce vrei sa faci in viitor şi pune totul pe hartie. Poti scrie atat planuri pentru anii urmatori, cat si lucruri pe care trebuie sa le faci azi sau maine.

Alungi Plictiseala Dansand

Vei scapa repede de plictiseala si te vei distra de minune de unul singur. Ce sa faci cand te plictisesti?, Charmy

Spala-ti animalul de companie

Fa-i animalului tau de companie o baie. Te vei simţi si tu, şi el, mai bine.

Sigur ai Ceva de Reparat in Casa – Scapa de Plictiseala

Intotdeauna e ceva ce ar trebui reparat, asa ca nu mai pierde timpul si ocupă-te de ceea ce ai amanat mereu sa faci.

Esti Plictisit? Fa curat în calculator

Sterge poze, filme si foldere de care nu mai ai nevoie.

Foloseste-ti puterea mintii ca scapi de plictiseala

Alege un trecator si foloseste-ti…puterea secreta a mintii pentru a-l determina sa faca ce vrei. De exemplu, sa isi scape plasa, sau sa se loveasca de cineva. Legile probabilitatii spun ca mai devreme sau mai tarziu, una dintre „poruncile” tale tot se va indeplini. Asa ca te poti convinge ca esti un supererou!

Esti Foarte Plictisit? Da note trecatorilor

Da in secret trecatorilor note de la 1 la 10, iar pe masura ce trec, fa-le o critica in ceea ce priveste stilul de imbracaminte, tunsoarea sau pantofii.

Alunga Plictiseala – Studiaza ce arunca oamenii

Poti descoperi ce secrete tin ascunse. Pe de alta parte, poti gasi obiecte utile, cum ar fi electrocasnice care inca functioneaza, sau chiar reviste…

Uita-te la televizor si repeta tot ce auzi

Dar cu un accent italian! Daca adaugi si elemente de gestica, poti ajunge sa pronunti ca un mafiot din filme.

Uita-te fix la ceafa unei persoane, pana se intoarce

Functioneaza pe principiul „simt ca ma urmareste cineva”. Fa un studiu si vezi daca lucrurile stau chiar asa.

Fa un concurs de plictiseala

De tipul: cine e mai putin competitiv Incercand sa castigi acest concurs, vei pierde. Daca vrei sa pierzi, atunci castigi, dar de fapt tot pierzi. Daca nu incerci deloc, atunci pierzi, deci castigi, dar de fapt pierzi!

Te plictisesti? Ia-ti cainele pe sus!

Ca sa vada lucrurile din perspectiva ta. Un caine vede lumea de la 15-60 de centimetri deasupra solului. Nu a vazut niciodata ce este deasupra modulelor din sufragerie, nu stie ce ai pe birou…La fel, poti incerca sa vezi si tu lumea de la inaltimea prietenului patruped! Ce sa faci cand te plictisesti?, Charmysolului.

Nu a vazut niciodata ce este deasupra modulelor din sufragerie, nu stie ce ai pe birou…La fel, poti incerca sa vezi si tu lumea de la inaltimea prietenului patruped!

Tot specialistii sunt cei care spun ca, pentru a elimina plictiseala sau monotonia din viața fiecaruia, oamenii trebuie sa se cunoască mai bine, sa-si revizuiasca interesele in activitati sociale, fizice, psihice.

Pe scurt, trebuie sa caute schimbarea in viata lor pentru a determina sursa plictiselii. In acest caz, sansele pentru o stare de sanatate mai buna cresc. Astfel sunt reduce sansele ca cineva sa ”moara de plictiseala”.

Tu ce faci ca sa scapi de plictiseala?

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil