Ce tipuri de corpuri de iluminat poti sa montezi in tavan extensibil

Autor: Charmy

Ce tipuri de corpuri de iluminat poti sa montezi in tavan extensibil, Charmy

O iluminare corecta a camerei poate modifica complet aspectul incaperii, aceasta devenind mai stilata, atragatoare si mai confortabila. Alegerea unui corp de iluminat nu este o decizie usor de luat, mai ales cand s-a optat pentru un tavan extensibil. Nu mai este la moda plasarea unei lustre sau unui candelabru in tavan ci se opteaza pentru instalarea mai multor corpuri de iluminat pentru o oaza de lumina si stil in orice incapere. Tavanele extensibile permit punerea in aplicare a ideilor de iluminare corecta a apartamentului, casei sau biroului. Asadar, cum se alege instalatia de iluminare in tavan extensibil in mod corect si care sunt principalele criterii in acest sens?

Specificul tavanelor extensibile

Tavanele extensibile reprezinta, la momentul actual, cea mai stilata alegere pentru orice incapere a locuintei, conferindu-i o noata de stil si frumusete. Tavanele extensibile sunt trainice, sigure, nu au nevoie de reparatii, vopsiri, schimbari, sunt ideale pentru proprietati personale dar si afaceri de tip HoReCa sau cladiri de birouri, se instaleaza usor, se monteaza simplu, nu creeaza mizerie si disconfort. In plus, acestea accepta instalarea unei mari varietati de corpuri de iluminat care pot mari vizual spatiul incaperii, o pot face mai frumoasa si mai confortabila.

Cele mai citite articole

La momentul actual, tavanele false sunt foarte populare, ascunzand defectele tavanului vechi si ale peretilor, protejand impotriva apei de la etajele superioare sau din pod si fiind ideale pentru crearea efectelor estetice si chiar artistice cu stele, nori, forme 3D sub forma de arcada, bolta, valuri, inele, iar lista poate continua.

Specificul instalatiilor de iluminare in tavanele extensibile

Montarea unui sistem de iluminare in tavan extensibil nu reprezinta un pericol sau o provocare. Practic, aceste tavane accepta corpuri de iluminat cu mecanism rotabil sau fix cu capacitatea de pana la 40 pana la 50 wt. Sistemele de iluminare foarte puternice pot duce la deformarea tavanului fals din cauza temperaturii. Corpurile de iluminat pe baza de LED se potrivesc tavanelor extensibile si pot fi gasite la preturi foarte accesibile. De asemenea, sunt disponibile pe piata la acest moment si solutii de iluminat de tip aplica, spot sau scafa, pentru a crea un efect luminos puternic si totodata cald pentru orice incapere.

Solutii de iluminat atunci cand in incapere este instalat un tavan fals

Amenajarea unei incaperi trebuie pusa in valoare de alegerea unei modalitati de iluminare corecte, in acord cu tavanul extensibil deja montat. Corpurile de iluminat de top spoturi pot fi incastrate in mobilier dar si instalate intr-un tavan extensibil, folosite pentru iluminatul general al incaperilor, fiind foarte des intalnite indeosebi in dormitor si in camera de zi. Cei care doresc un corp de iluminat suspendat, au posibilitatea de a-l instala chiar si intr-un tavan extensibil, avand un rol decorativ impresionant. Aplicele, pe de alta parte, pot fi instalate pe pereti sau in tavanul extensibil, conferind o lumina relaxanta, cu o intensitate redusa, pentru o atmosfera intima.

Cele mai citite articole

Articole relevante