Ce trebuie sa cunosti despre cauciucurile de iarna?

Autor: Charmy
Ce trebuie sa cunosti despre cauciucurile de iarna?, Charmy

De indata ce sezonul rece se apropie, este momentul sa verifici foarte bine conditiile in care se afla masina ta si, bineinteles, sa schimbi anvelopele cu un set de cauciucuri de iarna. Chiar daca esti de parere ca acestea sunt doar o inventie pentru a cheltui si mai multi bani, in cele ce urmeaza vei afla de ce acestea sunt cu adevarat importante si care este de fapt scopul lor.

Cum functioneaza cauciucurile de iarna?

Iarna aduce cu ea unele dintre cele mai dificile conditii de condus, inclusiv zapada, gheata sau zloata. Spre deosebire de anvelopele obisnuite, anvelopele de iarna au fost create pentru a indura aceste conditii dure, caci ele au o suprafata de rulare mare si un model special care asigura aderenta si tractiune suplimentara. Aceste anvelope impacheteaza zapada in timp ce se misca, pentru a evita alunecarea.

In timp ce sunt foarte bune la rezistenta la zapada, acestea sunt foarte eficiente si in conditii meteorologice extreme. Formula de cauciuc a unei anvelope de zapada le permite acestora sa ramana flexibile, chiar si la cele mai scazute temperaturi, ceea ce contribuie la asigurarea unei performante optime in zapada si gheata. Acest lucru este util in special cand incerci sa incetinesti sau sa te opresti pe un drum inghetat.

Adancimea, modelul si compusul anvelopelor sunt trei lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare cand trebuie sa cumperi cauciucuri de iarna pentru masina ta.

Orice masina are nevoie de cauciucuri de iarna?

Cele mai citite articole

Daca locuiesti intr-o zona in care zapada si gheata sunt frecvente pe timp de iarna sau temperaturile scad mereu sub 7 grade, atunci cu siguranta vei avea nevoie de acestea. Ele usureaza condusul, dar sunt esentiale in special atunci cand soseaua este abrupta sau conduci pe drumuri care nu au fost curatate.

Mai ales parintii soferilor adolescenti sau incepatori pot sta mult mai linistiti stiind ca masina este echipata cu cauciucuri de iarna fiabile.

Un alt factor de luat in considerare este tipul de vehicul pe care il conduci, caci in functie de acesta, anvelopele de iarna ar putea fi mult mai benefice pentru performantele sale pe zapada. Insa, indiferent care este masina ta, in timp ce motorul ofera putere, doar anvelopele ofera tractiune. Acestea sunt cele care fac toata diferenta de indata ce apesi frana

Cand trebuie echipata masina cu cauciucuri de iarna?

Finalul sezonului cald este momentul cel mai potrivit pentru a achizitiona aceste anvelope de iarna. Caci vei dori sa le schimbi inainte de prima zapada sau atunci cand temperatura scade sub 7 grade.

Asadar, asigura-te ca, la momentul potrivit, vei putea schimba cauciucurile de iarna si vei avea grija de siguranta ta si a familiei tale de fiecare data cand plecati la drum!

Cele mai citite articole

Articole relevante