1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Ce trebuie sa faci inainte de a pleca cu masina in vacanta?

Autor: Charmy
Ce trebuie sa faci inainte de a pleca cu masina in vacanta?, Charmy

Vacanta…este un cuvant care pentru fiecare dintre noi este foarte atractiv si foarte motivant. Cand se apropie plecarea in vacanta, fiecare dintre noi este nerabdator sa se vada la drum. Atunci cand pleci cu masina in vacanta, este important sa nu te ocupi doar de cazare, obiective de vizitat si de bagaje. Este obligatoriu sa pregatesti masina pentru a nu intampina probleme atunci cand pleci la drum. Cu siguranta ca nici cel mai aventuros sofer nu isi doreste sa fie nevoit sa solicite serviciile unei firme de tractari auto atunci cand este in vacanta sau cand se intoarce din vacanta inspre casa.

Efectueaza revizia si verificarile de rigoare

Lista lucrurilor de care trebuie sa te ocupi in momentul in care data plecarii in vacanta cu masina se apropie este destul de lunga. In primul rand trebuie sa te asiguri de faptul ca revizia autoturismului este la zi. Daca este aproape data scadenta sau daca urmeaza sa fie scadenta in timpul vacantei, trebuie sa efectuezi revizia inainte de a pleca la drum cu masina.

Cele mai citite articole

In al doilea rand este nevoie sa faci verificarea lichidului de frana, a lichidului de motor, a lichidului de parbriz sau a lichidului de racire. Daca este nevoie sa completezi oricare dintre aceste lichide, atunci se recomanda sa te ocupi de acest aspect inainte de a porni in vacanta. Nu uita mai apoi sa verifici presiunea din roti. Chiar daca acest lucru se poate regla si intr-o benzinarie, este indicat sa pornesti la drum cu masina avand presiunea optima in roti.

Ajungem si la verificarea luminilor autoturismului, dar si la verificarea in ceea ce priveste starea rotii de rezerva. Fiind vorba despre o vacanta cu masina, nu uita sa te asiguri ca instalatia de aer conditionat sau cea de incalzire functioneaza in parametrii optimi. Nu in ultimul rand asigura-te ca trusa de prim ajutor este in autoturism.

Alege intotdeauna sa fii precaut(a)

Fie ca alegi sa te ocupi personal de autoturism inainte de a pleca in vacanta si sa faci aceste verificari pe cont propriu, fie ca te adresezi unui service auto, este important ca atunci cand te-ai decis sa pornesti cu masina intr-o vacanta sa alegi sa fii precaut(a). Acest lucru poate sa contribuie semnificativ la reusita vacantei si la evitarea situatiilor neplacute cauzate de o masina cu defectiuni. Tot in randul abordarilor precaute recomandam sa ai la indemana datele de contact ale unei firme de tractari auto cu acoperire nationala.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner