1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Ce trebuie sa stii despre achizitia unei masini de tocat carne?

Autor: Charmy

Ce trebuie sa stii despre achizitia unei masini de tocat carne?, Charmy

Masina de tocat carne este cel mai utilizat echipament, atat in bucatariile casnice, cat si in cele ale restaurantelor. De altfel, fara aceasta, prepararea chiftelelor, a parjoalelor sau a carnii pentru sarmale ar dura prea mult si ar fi mult prea obositor.

De cealalta parte, masinile de tocat carne profesionale, precum cele oferite de ContiGrup, sunt impetuos necesare in cazul restaurantelor din multe considerente: rapiditatea, cantitatea mare de carne ce poate fi tocata, eficienta si versatilitatea pentru ca pot fi maruntite produse din peste, legume, fructe, iar cu ajutorul unor accesorii suplimentare pot fi efectuate multe alte lucrari – taierea diferitor produse, stoarcerea sucului, umplerea carnatilor, producerea taieteilor, spaghetelor.

Carnea constituie unul dintre alimentele care se regasesc din abundenta in bucataria culinara romaneasca, iar cele mai multe preparate pot fi gatite rapid si facil. Pentru a-ti veni in ajutor si a te indruma spre un produs performant si calitativ, inainte de a te hotari asupra unui model, ar fi bine sa citesti urmatorul ghid de cumparaturi.

1. Puterea motorului

In alegerea unei masini de tocat carne este un aspect esential. Practic, este caracteristica ce exprima puterea si rapiditatea cu care modelul ales reuseste sa proceseze alimentele. Cu cat puterea este mai mare, cu atat creste eficienta masinii de tocat carne. Pe piata vei gasi modele cu puteri intre 500 si 2000 Watti, insa daca esti in cautarea eficientei si a unui consum redus de energie, varianta de 1500 Watti este cea mai potrivita.

 

2. Capacitatea de procesare

Capacitatea de tocare este cel de-al doilea criteriu foarte important, strans legat de puterea motorului. Astfel, cu cat este mai mare motorul, cu atat creste si capacitatea de tocare a modelului ales. Capacitatea de tocare reprezinta cantitatea de carne ce este procesata intr-un minut si se calculeaza Kg/minut. Daca este de mare capacitate, masina de tocat reuseste sa proceseze mari cantitati intr-un timp relativ scurt, fapt ce sugereaza eficienta modelul ales.

Cele mai citite articole

3. Functiile disponibile

Masinile de tocat au foarte multe functii, insa obligatorii sunt cele de reverse, auto oprire sau reglare a vitezei. Practic, acestea te ajuta sa reglezi intensitatea motorului, iar prin elementele de siguranta, te asiguri ca masina se va opri automat in caz ca se blocheaza, iar cu functia de reverse o vei debloca de alimentele oprite in masina.

4. Materialele din care este construita

Calitatea acestora ofera durabilitate si rezistenta in timp. De preferat, alege modelele realizate din otel inoxidabil sau alte materiale dure, desi sunt mai scumpe. Gandeste-te ca la o achizitie de lunga durata.

5. Accesoriile pe care masina de tocat le are incluse

Mai bine cumpara un model mai scump, cu toate accesoriile, decat pe parcurs, cand vei plati sume si mai mari de bani. Gandeste-te la accesorii ca la o plaja de alimente pe care le poti procesa cu ajutorul masinii. Un model de calitate trebuie sa aiba: site de tocat de diferite marimi, site pentru legume si fructe, accesorii pentru carnati etc.

6. Pretul

O masina de tocat care costa iti asigura eficienta, rezistenta, diversitate si durabilitate. La polul opus, un model mai ieftin exprima o calitate indoielnica, performante scazute si materiale care pot deteriora produsul si felul cum functioneaza.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner