Ce trebuie sa stii despre hoverboard

Autor: Charmy

Ce trebuie sa stii despre hoverboard, Charmy

Hoverboard-ul este un mijloc de transport bazat pe autoechilibrare, compus din doua roti care sunt conectate la doua placi pe care utilizatorul isi asaza picioarele. De fapt, persoana care conduce hoverboard-ul poate controla viteza acestui gadget prin simpla inclinare a picioarelor inainte sau inapoi si poate schimba directia prin rasucirea tampoanelor. Hoverboard-ul a fost inventat in anul 2013. Cu toate acestea, dupa inventia sa, a aparut o adevarata disputa in legatura cu drepturile de autor a celui care a inventat cu adevarat acest gadget. Mai mult, fabricarea lui a inceput in China. In anul 2016, companiile producatoare de hoverboard-uri din China si SUA au raportat vanzari de peste 50.000 de unitati.

Istoria hoverboard-ului

In 2013, omul de afaceri american Shane Chan inventeaza hoverboard-ul, dar inventia sa a fost comercializata de alte companii. Chic Robotics, o companie chineza, a lansat primul sau Hoverboard „Smart S1” in august 2014, la Canton Fair Trade Show. In scurt timp, acest dispozitiv a castigat o mare popularitate in tarile occidentale. Initial, numeroase celebritati precum Justin Bieber, Jamie Foxx, Chris Brown si Kendall Jenner au folosit hoverboard-ul, lansand in lumea intreaga o adevarata moda a folosirii acestei placi cu autoechilibrare. Pana in 2015, regiunea Shenzhen din China a devenit locul de fabricare a hoverboard-urilor. In ciuda faimei pe care a obtinut-o acest gadget, au aparut numeroase probleme legate de cine detine brevetul de inventie pentru hoverboard si daca acesta a fost respectat de firmele producatoare.

De unde numele de hoverboard?

Ce trebuie sa stii despre hoverboard, Charmy

Hoverboard este o marca inregistrata din anul 1996. Cu toate acestea, prima data acest termen a fost folosit, in 1967, in romanul science fiction „The Hole in the Zero” scris de MK Joseph, pentru a descrie un skateboard care plutea deasupra pamantului. Ideea a fost preluata si in ecranizarea de mare succes „Inapoi in viitor”, din 1985. Hoverboard-urile care au ajuns sa fie comercializate, denumite si „scutere cu auto-echilibrare” au imprumutat acest nume desi nu pluteau deasupra solului, ci asigurau deplasare cu ajutorul rotilor. 

Dimensiunea

Exista mai multe caracteristici de care ar trebui sa tineti cont inainte sa cumparati un hoverboard. Una dintre ele este dimensiunea. In general, acest gadget are o dimensiune standard. Cel mai bun hoverboard pentru tine este cel pe care stai intr-o pozitie naturala. Exista insa trei dimensiuni diferite ale rotilor unui hoverboard (6.5 inch, 8 inch si 10 inch). Un hoverboard cu o roata mai mica va fi mai usor de transportat datorita dimensiunii si greutatii reduse. Cu toate acestea, rotile mai mici limiteaza utilizarea hoverbaord-ului la zonele cu suprafete netede si plate.

Hoverboard-uri de 10 inch, pe de alta parte, va va ajuta sa va plimbati mai usor pe diferite tipuri de suprafete, chiar si pe teren accidentat. Daca doriti sa faceti mai multe trucuri cu hoverboard-ul, ar trebui totusi sa alegeti unul cu roti de dimensiuni mai mici, cum ar fi un hoverboard de 6.5 inch. Daca doriti sa-l utilizati in principal ca instrument de transport, cel de 10 inch va fi o alegere mai buna.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil