Ce trebuie sa stii despre o haina de blana?

Autor: Charmy

Ce trebuie sa stii despre o haina de blana?, Charmy

Haina de blana este un obiect vestimentar care va ramane intotdeauna la moda. Spre deosebire de alti ani, de ceva timp, haina de blana este din nou in lumina reflectoarelor, fiind preferata nu doar de femeile trecute de 40 de ani, ci si de fetele tinere.

Exista multe modele diferite de haine de blana naturala, acestea pot fi scurte sau lungi pana la glezna, ori din diferite tipuri de blana, incepand de la cele din blana de vulpe pana la veste din blana de oaie. Modelele, precum si lungimea si tipul blanii difera si in functie de culoare. Pentru persoanele care prefera culorile extravagante, cele mai cautate sunt hainele din blana de vulpe, in timp ce pentru persoanele care prefera culorile naturale, mai potrivite sunt hainele din blana de nurca. Alegerea vestei potrivite in functie de blana nu este intotdeauna o alegere foarte simpla. Exista mai multi factori care trebuie luati in considerare:

Tipul de blana

Tipul de blana este foarte important atunci cand alegeti o haina. Hainele din blana de vulpe au de obicei un par lung, voluminos. Aceasta caracteristica le face perfecte pentru persoanele care poarta de obicei haine de marimea maxima 42. Hainele din chinchilla si zibelina sunt cele mai cautate de persoanele care vor sa aiba o haina foarte calduroasa. Blana de zibelina este foarte stralucitoare si este intotdeauna in culoare naturala, in timp ce blana de chinchilla este adesea vopsita in culori foarte simple, cum ar fi rosu, verde si caramel.

Blana de nurca (vizon) este una dintre cele mai apreciate tipuri de blana naturala datorita aspectului sau unic si a densitatii sale, care o face sa fie deosebit de placuta la atingere, usor de purtat si confortabila. Firul scurt al acestui tip de blana este practic si rezistent, oferind protectie si caldura sporita. Preferata de vedetele de la Hollywood si mai accesibila decat alte tipuri de blana naturala, blana de nurca a castigat rapid popularitate, fiind tot mai folosita in confectionarea hainelor elegante dar si a accesoriilor potrivite pentru sezonul rece.

Lungimea si culoarea

Lungimea hainei de blana este esentiala in alegerea acesteia, deoarece o haina foarte lunga nu poate fi purtata foarte des. Cea mai practica haina de blana este cea cu lungimea pana la jumatatea coapsei, asa cum poti gasi pe Vesa.ro. In schimb, o haina de blana lunga este intotdeauna asociata cu o rochie eleganta.

Culoarea hainei de blana este un alt factor determinant. Cumpararea unei veste de blana foarte colorata nu te va ajuta sa o porti in mai multe ocazii. Pe de alta parte, o culoare vopsita, care nu este prea puternica sau o culoare naturala, va fi cu siguranta exploatata mai mult.

Cele mai citite articole

Articole relevante