Ce trebuie sa stii despre panourile solare nepresurizate

Autor: Charmy

Ce trebuie sa stii despre panourile solare nepresurizate, Charmy

Una dintre cele mai eficiente solutii casnice pentru a folosi energia soarelui, este utilizarea panourilor solare termice. Acestea asigura in jur de 60-80% din necesarul de apa calda iarna, iar vara asigura necesarul de 100%. Cum functioneaza? Ele capteaza radiatia solara pentru a produce energia termica necesara pentru a incalzi apa. In interior panourile solare prezinta tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circuland, transfera energia termica de la soare catre apa menajera a casei.

Panourile solare nepresurizate se monteaza de obicei pe acoperisul casei, folosind panta acoperisului pentru a obtine o inclinatie de aproximativ 45 de grade, necesara pentru ca razele soarelui sa pice perpendicular pe tuburi. O conditie pentru o buna functionare a acestora, este montarea intr-o orientare sudica, pentru ca soarele sa poata trimita razele pe panou pe tot parcursul zilei.

Diferentele dintre panourile solare presurizate si panourile solare nepresurizate

Cu siguranta v-ati intrebat care sunt diferentele dintre panourile solare presurizate si panourile solare nepresurizate? Exista o diferenta majora, deoarece singurul avantaj pe care il detine  un panou solar nepresurizat este faptul ca are pretul redus la aproximativ jumatate fata de panoul solar presurizat. Specialistii spun ca modelele de panouri solare nepresurizate se monteaza mult mai usor si rapid decat cele presurizate.

Daca ne intrebam, care dintre cele doua tipuri de panouri solare produce mai multa apa calda, trebuie mentionat faptul ca apa produsa este aproape egala in ceea ce priveste cantitatea, asta in conditiile in care apa este folosita in cantitati mici. Despre panourile solare presurizate, trebuie mentionat marele lor avantaj, si anume ca incarcarea se face automat, direct de la reteaua de apa, sau de la hidrofor. Daca ne referim la costul pentru cele doua tipuri de panouri solare, pretul este identic in ambele cazuri, deoarece majoritatea firmelor de instalatii au preturi asemanatoare.

Atunci ne intrebam ce decizie sa luam pentru casa si familia noastra, si aici intervine timpul liber de care dispunem fiecare, intr-o zi. Daca aveti putin timp liber, cu siguranta va veti indrepta catre un panou presurizat, pentru a scapa astfel de grija intretinerii acestuia.  

Optati pentru aceste solutii simple, pentru o energie verde obtinuta cu costuri minime, folosind energia termica direct de la soare.

 

Cele mai citite articole

Articole relevante