Ce vor barbatii atunci cand renunta la o relatie?

Autor: Charmy

Ce vor barbatii atunci cand renunta la o relatie?, Charmy

Este un fapt indubitabil ca barbatilor le este mai usor sa se desparta de persoana cu care au format o pereche. Suma evidentelor ne conduce fara gres la aceasta concluzie. Desigur, asta se intampla mai ales dupa ce relatia a trecut deja de amocul primelor luni in care totul pare roz si interesant. Tocmai cand femeile se simt mai linistite si sigure, barbatii le spun ca nu mai vor.

Din ce cauza? Motivul este unul singur – nu o poti duce toata viata ca si cum ai fi intr-o continua petrecere. La un moment dat obisnuinta si nenumaratele mici lucruri pe care le ai de facut iti schimba euforia in ceva banal, casnic. Ambii parteneri au de suferit din cauza acestui lucru, dar ei reactioneaza diferit. In timp ce barbatii au tendinta de a intrerupe relatia sau de a cauta placerea in alta parte, femeile incearca sa o pastreze.

Motive: In timp ce femeile vad intreruperea unei relatii ca pe o dovada a unei nereusite personale, barbatii o vad ca pe o dovada a faptului ca actuala lor partenera nu era potrivita pentru ei.

Diferenta apare din viziunea asupra unei relatii. Femeile considera ca e bine sa renunti la unele lucruri si sa iti dedici timp si alte resurse ca relatia sa mearga. Barbatii considera ca mai bine o schimba daca nu le mai place.

Cele mai citite articole

Femeile nu se asteapta ca relatiile viitoare sa fie neaparat mai reusite. In viziunea lor, nu poti sa nu ajungi la un moment dat la aceasta situatie mai putin excitanta. Deci ele incearca sa faca situatia actuala cat mai acceptabila. Barbatii cred ca se poate mereu mai bine. In viitoarea relatie cu siguranta nu vor mai aparea aceste neplaceri, cred ei. La ei oricum nu e nimic de schimbat.

Femeile nu gasesc o asa mare placere in noutate si schimbarea partenerilor. Ele sunt multumite atunci cand se simt in siguranta, cand nu trebuie sa isi puna intrebari daca maine il vor mai vedea sau nu. Ele isi construiesc cu placere viata in jurul unei relatii. Barbatii vad lucrurile altfel. O relatie e ceva care se adauga la viata lor si cu multa neplacere schimba ceva ca sa ii faca loc.

Pe langa aceste motive personale, sunt si cateva presiuni puse de societate care fac o femeie sa nu se simta bine atunci cand e singura:

Ar fi pe de o parte modul compatimitor in care sunt privite femeile singure. Ca si cum nu ar fi suficient de capabile. Ca si cum ar fi intr-o continua vanatoare ca sa scape de aceasta stare.

Pe de alta parte ar fi situatiile neplacute in care sunt puse atunci cand sunt singure. Toti isi inchipuie ca asta este ca o invitatie ca sa se poata baga in seama.

Daca e sa renunte si femeile la o relatie, acest lucru nu se intampla de obicei din plictiseala. Daca scoatem din ecuatie a 3-a persoana, care este un motiv la fel de des de intalnit si la barbati si la femei, femeile ies dintr-o relatie mai ales fiindca li se pare ca nu evolueaza in directia in care si-o doresc. Femeile au tendinta de a-si face planuri in privinta unei relatii si daca vad ca nu vor obtine nicicum ceea ce isi doresc, parasesc din prezent un viitor care nu le surade.

Cele mai citite articole

Articole relevante