Cel mai bun rimel este cel natural. Afla ce pericole stau ascunse in mascara pe care o folosesti

Autor: Charmy

Cel mai bun rimel este cel natural. Afla ce pericole stau ascunse in mascara pe care o folosesti, Charmy

Mascara este, probabil, cel mai folosit produs de machiaj imediat dupa ruj. Un pic de mascara ne poate poate schimba radical look-ul, este extrem de usor de aplicat si ne poate ajuta intr-o multitudine de contexte – de la momentele in care ne dorim un look natural, pana la cele in care indraznim sa mizam pe un aspect „dramatic”.

Mascara, insa, este si un produs foarte pretentios, care necesita un maxim de atentie si ingrijire, daca vrem sa ne protejam sanatatea.

Mascara poate contine bacterii

Bacteriile care se gasesc in mod natural in ochi pot trece pe periuta si apoi continua sa se dezvolte in interiorul recipientului. Mascara contine ingrediente care previn dezvoltarea bacteriilor, insa acestea functioneaza doar atata timp cat se respecta anumite reguli:

Cel mai bun rimel este cel natural. Afla ce pericole stau ascunse in mascara pe care o folosesti, Charmy

–  Nu pastra un tub de mascara inceput pentru mai mult de 3 luni!

–  Nu pastra mascara in geanta pentru ca temperatura este prea ridicata. Tine-o, in schimb, intr-un loc racoros.

Cele mai citite articole

–  Nu aplica niciodata mai mult de doua straturi de mascara pentru ca altfel cresc sansele ca fragmente din ea sa se desprinda de pe gene si sa patrunda in ochi.

Citeste cu atentie etichetele si fereste-te de produsele care contin:

Parabeni – au rolul de a preveni dezvoltarea bacteriilor, insa au fost legati de diverse dereglari la nivel hormonal si cresc riscul aparitiei cancerului de san.

Pudra de aluminiu – este folosita drept colorant cosmetic. Pudra de aluminiu este o neurotoxina care interfereaza cu procesele metabolice si de la nivel celular, afectand sistemul nervos si tesuturile.

Propylene Glycol – poate produce iritatii si dermatite de contact.

Retinyl Acetate (sau retinol acetate) – poate cauza schimbari la nivel biochimic si celular, putand duce chiar la mutatii genetice. Desi acest ingredient este interzis a fi folosit in produsele cosmetice in multe tari ale lumii, totusi mai exista produse care il contin.

Thimerosal – este un conservant pe baza de mercur folosit in diverse produse cosmetice, dar in special in mascara, cu rolul de a omori bacteriile. Chiar si in doze mici mercurul este foarte periculos pentru ca organismul il poate depozita si pot aparea probleme neurologice si/sau de dezvoltare a bebelusului – in cazul femeilor gravide.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil