Orice desert de vara trebuie sa fie usor, racoritor si cu putine calorii.
Prajitura aceasta cu ricotta si capsuni este perfecta pentru o dupa-amiaza calda de vara, este racoritoare, nu este foarte dulce si contine fructe.
Nu este nici greu de preparat, astfel incat nu ne vom pierde weekendul gatind, ci savurand o prajitura delicioasa.
Ingrediente pentru 5 portii:
- 3 foi de placinta gata preparate
- 2 cani de ricotta
- 2 linguri de miere de albine (putem utiliza si mai putina)
- 2 cani de capsuni
- 1/4 cana migdale
- putin ulei
Ustensile
Cele mai citite articole
2 tavi mari hartie pentru copt cutit sau feliator pentru pizza robot de bucatarie sau un sucitor
Incepem prin a marunti migdalele, fie in robot, fie cu ajutorul unui sucitor.
Intr-o tava mare punem hartie de copt si apoi intindem o foaie de placinta. Stropim foaia cu putin ulei (un spray cu ulei e foarte util) punem jumatate din migdalele macinate si acoperim totul cu o foaie de placinta.
Cea de-a doua foaie de placinta va fi stropita cu putin ulei, vom adauga restul de migdale macinate si o vom acoperi cu cea de-a 3-a foaie de placinta. Stropim cea de-a 3-a foaie cu putin ulei si utilizand un cutit (sau un feliator pentru pizza) facem cateva taieturi astfel incat sa obtinem 15 patrate.
Acoperim totul cu hartie de copt, punem o tava peste foi si hartia de copt si dam la cuptorul deja incalzit la 175 de grade Celsius pentru 15-20 de minute (pana cand vedem ca foile s-au rumenit putin).
Intre timp amestecam ricotta cu mierea de albine si feliem capsunile. Le vom tine la frigider pana in momentul in care asamblam prajiturile astfel incat acestea sa fie racoritoare.
Dupa ce foile sunt gata si le-am lasat putin sa se raceasca, asamblam prajiturile. Un rand de foi, unul de ricotta, unul de capsuni, apoi din nou foi, ricotta si capsuni, la final adaugam inca un rand de foi si desertul nostru de vara e gata.