Clase de biciclete electrice pliabile

Autor: Charmy

Clase de biciclete electrice pliabile, Charmy

Bicicletele electrice sunt clasificate in functie de puterea pe care o poate furniza motorul electric si de sistemul de control, adica cand si cum se aplica energia de la motor. De asemenea, clasificarea e-bicicletelor este complicata, deoarece o mare parte din definitie se datoreaza motivelor legale ale ceea ce constituie o bicicleta si ce constituie o motoreta sau o motocicleta. Ca atare, clasificarea acestor biciclete electrice variaza foarte mult intre tari si jurisdictii locale. Se pot gasi biciclete electrice pliabile deosebite la MonkeyBoard.

In ciuda acestor complicatii juridice, clasificarea pentru biciclete electrice pliabile este in principal decisa daca motorul bicicletei il ajuta pe biciclist sa utilizeze un sistem de asistenta pentru pedale sau unul de tip „on-demand”.

Monkey Board – biciclete electrice pliabile

Definitiile acestora sunt urmatoarele:

Cu ajutorul pedalei, motorul electric este reglat prin pedalare. Asistarea pedalelor sporeste eforturile biciclistului, atunci cand pedaleaza. Aceste e-biciclete – numite pedelecuri – au un senzor pentru a detecta viteza de pedalare, forta de pedalare sau ambele. Activarea franei este actionata si pentru oprirea motorului. Bicicletele Monkey Board sunt cele mai interesante din clasa lor.

Cu un sistem tip on-demand, motorul este activat de acceleratie, manerul fiind montat ca si pe cele mai multe motociclete sau scutere.

Clasificare biciclete electrice pliabile

Prin urmare, in foarte mare masura, e-motocicletele pot fi clasificate ca:

  • E-biciclete asistate de pedala: fie pedelecuri (clasificate legal ca biciclete) sau S-Pedelecuri (adesea clasificate legal ca mopede)

  • Pedelecuri: sunt numai asistate de pedala, motorul asigura o viteza decenta, dar nu excesiva (de obicei 25 km / h), puterea motorului fiind de pana la 250 W si sunt adesea clasificate legal ca biciclete

  • S-Pedelecuri: sunt numai asistate de pedala, puterea motorului poate fi mai mare de 250 de wati, pot atinge o viteza mai mare (de exemplu, 45 km / h) inainte de oprirea motorului, si sunt clasificate legal ca motorete sau motociclete

  • E-biciclete cu putere on-demand

  • Motociclete electrice cu putere on-demand: de multe ori au motoare mai puternice decat pedelecurile, dar nu intotdeauna, cele mai puternice dintre acestea sunt clasificate legal ca motorete sau motociclete.

Pedelecurile

Termenul „pedelec” (din ciclul electric al pedalei) se refera la o bicicleta electrica cu pedale, cu un motor electric relativ redus si o viteza maxima decenta, dar nu excesiva. Pedelecurile sunt clasificate in mod legal ca biciclete, mai degraba decat motociclete sau motorete cu putere redusa.

Definitie MonkeyBoard: Cea mai influenta definitie a pedelecurilor este propusa in directiva UE (standardul EN15194) pentru autovehicule, in care se considera ca o bicicleta este un pedelec daca asigura asistenta pedalei, si anume asistenta motorizata care se cupleaza numai atunci cand ciclistul pedaleaza, se decupleaza o data la 25 km / h si atunci cand motorul produce o putere nominala maxima continua de cel mult 250 de wati (motorul poate produce mai multa putere pentru perioade scurte, cum ar fi atunci cand ciclistul face un efort sa urce pe un deal abrupt).

O bicicleta electronica conforma acestor conditii este considerata a fi un pedelec in UE si este clasificata legal ca bicicleta. Standardul EN15194 este valabil in intreaga UE si a fost, de asemenea, adoptat de unele state europene care nu fac parte din UE, precum si de anumite jurisdictii din afara UE (cum ar fi statul Victoria in Australia, etc.)

Pedelecurile sunt, prin urmare, deosebit de folositoare pentru persoanele din zonele deluroase, unde bicicleta se va dovedi prea obositoare pentru multi, pentru a lua in considerare bicicleta, ca mijloc de transport zilnic. Ele sunt, de asemenea, utile pentru ciclistii care, in general, au nevoie de asistenta, de ex. pentru persoanele cu probleme de inima, muschi sau genunchi.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole relevante