Coarda pentru sarit,mingea de fotbal si alte jucarii recomandate pentru aer liber

Autor: Charmy

Coarda pentru sarit,mingea de fotbal si alte jucarii recomandate pentru aer liber, Charmy

E vara si copiii prefera sa se joace mai mult afara decat inauntru, iar parintilor le revine datoria de a alege jucariile care sunt potrivite pentru ei. Sunt anumite jucarii care se preteaza doar folosirii in aer liber, ajutand la formarea si dezvoltarea unor abilitati specifice.

Jucariile care sunt destinate utilizarii in aer liber trebuie sa fie usor de transportat, usor de curatat si durabile – nu vrei sa investesti prea multi bani intr-o jucarie care tine doar un anotimp, nu-i asa?

Cum sa faci pentru a achizitiona jucariile potrivite? Iata cateva idei:

Alege jucarii care pot fi montate. Montatul jucariilor – fie ca e vorba despre un joc Lego mai complicat, fie ca e vorba de forme simple care se potrivesc unele peste altele – este o activitate care ajuta la dezvoltarea pustilor, pentru ca incurajeaza aptitudinile motorii si coordonarea ochi-mana. Acest tip de jucarii este perfect pentru plaja sau parc.

Cele mai citite articole

Nu uita de jucariile clasice pentru afara, adica cele din zona sportului: coarda pentru sarit, mingea de fotbal sau baschet sau, pentru copiii mai mari, chiar rachete de tenis. Aceste jucarii inlesnesc socializarea si, astfel, pe langa faptul ca cei mici fac sport si isi ajuta corpul sa se dezvolte, se imprietenesc cu alti copii de varsta lor.

Exista si jucarii care ajuta la intelegerea naturii, jucarii specializate care permit observarea pasarilor, a insectelor, a fluturilor. Daca copilul tau e mai mare si da semne ca ar fi interesat de astfel de activitati, fa din ele o joaca si, cine stie, poate mai tarziu vor deveni mai mult de atat.

O alta categorie de jucarii – pe care, sincer, si eu o prefer – e destinata serii si momentului in care apar stelele. Cumpara-i un telescop pentru copii si hraneste-i curiozitatea despre planete, constelatii, luna si stele. Astfel, el poate invata in timp ce se joaca lucruri importante despre lumea inconjuratoare. In plus, e o activitate pe care o puteti face impreuna, iar astfel el se simte aproape de tine.

Unul din cele mai raspandite jocuri in aer liber nu are nevoie nici de echipament special, nici de cine stie ce cunostinte; e nevoie doar de multa creta colorata si de bucati mari de asfalt. In unele parcuri sunt zile speciale in care cei mici pot desena pe asfalt. Incurajeaza-ti copilul sa deseneze, eventual pe o tema data. Cine stie ce mic artist descoperi in el! Nu ezita sa desenezi si tu si sa-ti amintesti ce distractiva era aceasta activitate cand erai si tu copil! Acesta este un mare avantaj in a fi parinte: poti, ca adult, sa joci din nou jocurile care iti faceau placere cand erai copil, fara sa pari imatur.

La plaja, nu evita sa construiti impreuna castele din nisip sau sa va jucati cu formele specifice. Astfel de jucarii sunt un ‘must’ pentru copiii care obisnuiesc sa petreaca timp pe plaja. Atentie, insa, cat el se joaca, la aplicarea corecta a cremei cu factor de protectie solara. Copiii tind sa uite de timp si trebuie sa avem grija ca soarele sa nu le fie daunator.

Cele mai citite articole

Articole relevante