Codul bunelor maniere pentru femei si barbati

Autor: Charmy

Codul bunelor maniere pentru femei si barbati, Charmy

Cele mai citite articole

Rob Asghar, colaborator la revista Forbes, si-a invitat cativa dintre prieteni si colegi sa isi imagineze cum ar arata un manual de bune maniere adaptat zilelor noastre. Am selectat 15 dintre cele mai interesante reguli de eticheta propuse de acestia, iar concluzia tuturor a fost simpla si de bun simt: „tine cont de ceilalti, in primul rand, pentru ca nu totul se reduce la maximizarea binelui personal”.
Asadar…
1. Daca scrii un mesaj in care spui ca intarzii, nu este la fel de politicos cu a te stradui sa ajungi la timp.
2. Nu presupune ca tacerea indica refuzul de a accepta o invitatie la un eveniment. Respecta gazda sau organizatorii si trimite-le un e-mail sau da un telefon pentru a-i informa ca nu participi. Daca ai confirmat, prezinta-te neaparat la eveniment!
3. Nu zbiera in telefon. Doar pentru ca tu nu auzi, nu inseamna ca neaparat ca nici persoana de la capatul firului nu te aude pe tine.
4. Inchide-ti telefonul sau pune-l pe silentios (sau vibratii) daca participi la o cina oficiala sau chiar la intalnirile cu prietenii.
5. Incearca sa-ti reprimi nevoia de a raspunde instant oricarui sms primit in preajma altor persoane.
6. Daca intarzii la orice fel de intalnire, ti-ai pierdut dreptul de a sta pe „locul tau”. Incearca sa ii deranjezi cat mai putin pe ceilalti, strecoara-te usor si alege cel mai apropiat scaun de usa.
7. Incearca sa te abtii de la a filma sau fotografia cu telefonul absolut orice mica intamplare. Nu toate persoanele se simt confortabil sa fie „prinse pe camera”.
8. Inainte de a te apuca sa barfesti pe internet, aminteste-ti cat de usor este sa faci forward unei persoane.
9. Nu imprumuta carti colegilor sau prietenilor decat daca ti-o cer ei. Altfel risti sa ii fortezi sa le citeasca doar de rusine. Ei se vor simti vinovati, tu te vei simti iritat/a ca nu au apreciat gestul si lucrurile nu au cum sa iasa bine.
10. Nu vorbi tare la telefon in spatii publice, cum ar fi in tren, metrou sau supermarket.
11. Alegerile tale nutritionale nu sunt problema celorlalti. Fii discret/a in legatura cu ele si nu te astepta ca ceilalti sa nu te puna in incurcatura.
12. Sunt anumite evenimente sau decizii care pur si simplu nu pot fi anuntate printr-un simplu sms, cum ar fi despartirile sau invitatiile la evenimente importante.
13. Nu posta chestiuni personale pe pagina de Facebook, mai ales daca o folosesti si in scop profesional.
14. Daca ai fost invitat/a la un eveniment, limiteaza-te la a intreba daca poti veni insotit/a de catre partenera/ul ta/tau si nu de intreaga familie.
15. Daca nu ai pus nimic in frigiderul de la munca, inseamna ca nu poti lua nimic. Iar daca ai pus, ai grija sa nu ocupi prea mult loc si sa fii atent/a la termenii de expirare.
Asteptam si propunerile tale!

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil