Constructii din otel – avantaje

Autor: Charmy

Constructii din otel – avantaje, Charmy

Daca sunteti in cautarea celui mai rentabil tip de cladire, este important sa luati in considerare potentialele dvs. economii pe termen lung, impreuna cu investitia initiala in orice forma de structuri, sa ne gandim la structura din otel.

Ce este structura din otel ?

Structura din otel este o structura metalica care este realizata din otel structural. Componentele se conecteaza intre ele pentru a transporta sarcini si pentru a asigura o rigiditate completa. Datorita gradului ridicat de rezistenta a otelului, aceasta structura este fiabila si necesita mai putine materii prime decat alte tipuri de structuri precum structura din beton si structura din lemn. In constructiile moderne, structurile din otel sunt utilizate pentru aproape toate tipurile de structuri, inclusiv cladiri industriale grele, cladiri inalte, sistem de asistenta pentru echipamente, infrastructura, pod, turn, terminal aeroport, uzina industriala grea, suport pentru conducte.

Otelul structural  este un material de constructie din otel fabricat cu o forma specifica si compozitie chimica pentru a se potrivi specificatiilor aplicabile ale unui proiect. In functie de specificatiile aplicabile ale fiecarui proiect, sectiunile de otel pot avea diverse forme, dimensiuni si calibre realizate prin laminare la cald sau la rece, altele sunt realizate prin sudarea impreuna cu placi plate sau indoite. Formele obisnuite includ fasciculul I, HSS, canale, unghiuri si placa.

Principalele tipuri structurale

  • Structuri cadru: grinzi si coloane
  • Structuri de grila: structura sau cupola
  • Structuri prestresate
  • Structuri de truss: membri ai barului sau ai trussului
  • Structura arcului
  • Podul arcului
  • Podul grinzilor
  • Podul cu cablu
  • Pod suspendat
  • Podul Truss: membrii truss

5 motive pentru care structura din otel este cea mai buna alegere?

1. Economii de costuri

Structura de otel este liderul costurilor pentru majoritatea proiectelor din materiale si design. Este ieftin pentru fabricare si montare, necesita o intretinere mai mica decat alte metode traditionale de constructie.

2. Creativitate

Otelul are o frumusete naturala de care majoritatea arhitectilor abia asteapta sa profite. Otelul permite intinderi lungi fara coloane si puteti avea multa lumina naturala daca doriti in orice forma a structurilor.

3. Control si Management

Structurile din otel sunt fabricate in fabrica si ridicate rapid la santier de catre personal calificat care face procesul de constructie sigur. Sondajele din industrie demonstreaza constant ca structurile de otel reprezinta solutia optima in management.

4. Durabilitatea

Poate rezista la forte extreme sau conditii meteorologice dure, precum vanturi puternice, cutremure, uragane si ninsoare abundenta. De asemenea, nu sunt receptivi la rugina si, spre deosebire de ramele din lemn, nu sunt afectati de termite, erori, mucegai, mucegai si ciuperci.

Otelul este considerat un produs „verde” prin faptul ca este complet reciclabil. De fapt, un constructor va putea cumpara otel reciclat pentru o cladire comerciala noua sau o casa. Evobuild nu face exceptie.

Cele mai citite articole

Articole relevante