Consumul de cartofi în timpul pandemiei

Autor: Charmy

Consumul de cartofi în timpul pandemiei, Charmy

În aceste zile este o mare provocare pentru cultivatorii de cartofi de la noi, precum și din celelalte state europene să facă un prognostic corect despre cererea consumatorilor din toamna lui 2020 privitoare la această legume de bază.

Românii nu vor renunța niciodată total la cartofii prăjiți!

Deși carantina i-a obligat pe mulți români să intre din nou în bucătăriile personale (și ce e mai ușor de gătit decât niște cartofi prăjiți?), faptul că restaurantele clasice și unitățile de fast food și-au redus drastic activitatea este un adevărat dezastru pentru cultivatorii autohtoni de profil.

Și totuși, probabil că dacă autoizolarea se va prelungi încă o lună sau două, măcar din când în când, a comanda mâncare unei firme de catering va mai rupe câte ceva din rutina zilnică din timpul pandemiei.

Și, pe măsură ce comenzile se vor înmulți, în condițiile în care s-a redus mult personalul din bucătăriile profesionale (bucătării care de multe ori s-au mutat în aer liber!), niște echipamente care să înlocuiască munca fizică și să crească productivitatea sunt indispensabile.

Abia acum își dau seama patronii de asemenea unități cât de utilă le este până și modesta mașină de curățat cartofi căreia nu îi acordau prea multă atenție înainte de declanșarea pandemiei.

Personalul din bucătăriile profesionale se reduce, productivitatea mașinilor de curățat cartofi rămâne aceeași!

Cele mai citite articole

Concepută pentru a curăța rapid mari cantități vrac de cartofi pentru o preparare ulterioară, această mașinărie HoReCa relativ simplă, dar foarte puternică, este o adevărată comoară mai ales pentru unitatea patronului de fast food sau de catering unde cartofii prăjiți, cartofii naturi la cuptor sau piureul sunt o parte importantă a meniului ce urmează a fi livrat la domiciliu.

Chiar dacă este stare de urgență și ne aflăm cu toții sub forța coercitivă a ordonanțelor militare, nu înseamnă că personalul rămas în bucătăriile profesionale trebuie să curețe cartofi manual, precum o făceau pe vremuri părinții lor în timpul când erau soldați în termen.

Această scădere temporară a cererii de cartofi, apărută pe măsură ce unitățile de catering optează pentru a face cartofi mai puțin prelucrați, nu trebuie să ne conducă deloc la ideea că mașinile de curățat cartofi, dar și de alte tipuri de legume cu coaja tare, ar trebui să fie puse la colț. Din contră!

Până la urmă, sub o formă sau alta, lucrurile vor reveni la normal (chiar dacă ne vom afla sub imperiul unei noi paradigme), iar oamenii se vor delecta și mai mult decât o făceau înainte chiar și cu huliții cartofi prăjiți vânduți de unitățile fast food.

Să sperăm că nu vom ajunge niciodată în situația Olandei sau Belgiei, unde, ca urmare a blocajelor, restricțiilor și modificărilor majore ale comportamentului alimentar din această perioadă fără precedent, consumul a scăzut rapid, deși vorbim de niște țări renumite pentru cultivarea cartofului.

De unde poți comanda o mașină de curățat cartofi pe timpul pandemiei?

De la TC Romania Crown Cool! Având un serviciu excelent pentru clienți, consultanții de aici pot răspunde prompt la toate întrebările clienților referitoare la orice produs pe care îl comercializează, inclusiv pot da detalii despre mașinile de curățat cartofi profesionale din ofertă.

Nu ezita să îi contactezi, dacă ai de gând să îți comanzi și tu un astfel de echipament HoReCa performant, de calitate certificată, mai ales că îl poți cumpăra acum la un preț extrem de accesibil. Acționează rapid, pentru că stocul este limitat!

Cele mai citite articole

Articole relevante