Cu mâncarea bună, ai un câine mai sănătos

Autor: Charmy

Cu mâncarea bună, ai un câine mai sănătos, Charmy

Orice proprietar de animal de companie știe că este o mare responsabilitate ca să ai grijă de prietenul tău necuvântător.

În țara noastră există acum foarte mulți iubitori de câini, așa încât magazinele online vin în sprijinul lor cu produse alimentare, de igiena canină, precum și cu accesorii extrem de interesante.

Un câine de companie are dreptul la o alimentație de calitate

Nu este de mirare că reprezentanții unor rase de câini dintre cele mai diverse, sunt în prezent extrem de răsfățați de către stăpânii lor, care au ajuns deja ca să îi considere niște membri ai familiei cu drepturi depline.

O persoană care de-abia acum și-a luat primul cățel din viața sa, s-ar putea să fie un pic dezorientată în legătură ce ceea ce ar trebui să facă pentru a-i asigura cele mai bune condiții de trai animalului de companie, dar medicul veterinar are în această privință un rol esențial, mai ales în primele luni de viață ale cățelului.

Exista până de curând ideea că alimentele premium uscate reprezintă cea mai bună hrană pentru un câine, doar că nu există doar un sortiment, ci o gama extrem de largă de mâncare canină de acest fel, categorisită în funcție de rasă, vârsta câinelui, nevoile specifice ale acestuia (mai ales dacă are anumite probleme de sănătate sau se dorește de către stăpân prevenirea apariției acestora).

Există deja și în România, la fel ca în Occident, nutriționiști specializați în alcătuirea unor diete canine ideale, raportate la nevoile particulare ale unui anumit câine, deoarece la fel cum se întâmplă și în cazul oamenilor, un aliment care este bun pentru cineva, s-ar putea ca altuia să nu îi fie benefic.

În magazinele online ce vând mâncare pentru animale se mai găsesc uneori și destule alimente pentru câini doldora de cereale. Orice ar putea crede unii, un câine se trage totuși din lup și nu prea s-a văzut lup care să dea iama în lanurile de grâu, ieșind din pădure la lumina lunii.

Hrana pentru câini trebuie să fie bogată în proteine animale de cea mai bună calitate, pentru că doar așa aceștia vor putea avea mai multă energie.

O mâncare pentru animale nu poate să fie sub nicio formă realizată din ingrediente inferioare calitativ. Din fericire, s-a depășit etapa în care se putea folosi legal carnea de la animalele moarte din cauza unor boli. Mai nou, la realizarea mâncării pentru câini se folosesc ingrediente selectate atent, comestibile chiar și pentru oameni.

Un aliment canin premium nu ar trebui ca să conțină sub nicio formă urme de medicamente, substanțe chimice, coloranți alimentari, arome artificiale.

Feriți-vă să comandați mâncare pentru câini prea ieftină!

Mâncarea ieftină pentru câini trebuie evitată pe cât posibil, deoarece este adesea umplută cu tot felul de conservanți artificiali pentru a-și extinde durata de depozitare timp de luni sau chiar ani de-a rândul (alimentele reale nu ar trebui să fie comestibile atât de mult!). Unii dintre acești conservanți artificiali sunt de fapt aceleași substanțe chimice ce se găsesc în pesticide, deci pot genera mari probleme de sănătate animalului ce le ingurgitează.

Făina de carne, cunoscută adesea ca făină din carne de pui sau din carne de vită, este doar un alt mod de a spune că este vorba de o carne inferioară calitativ care nu poate să fie folosită pentru consumul uman, deci trebuie evitată, pentru că are de multe ori în compoziție măcinături de pene, oase, alături de sânge, zgârciuri.

Ca și în cazul hranei umane, alimentele pentru câini bio sunt cele mai bune. Iar dacă sunt proaspete, cu atât mai bine.

Este binecunoscut faptul că sănătatea este o condiție absolut necesară pentru durata de viață a unui organism viu și că un câine care are o greutate sănătoasă are o probabilitate mai mare de a trăi o viață mai lungă decât unul supraponderal sau care suferă de diverse boli cronice.

Așadar, fiți atenți la modul în care vă hrăniți animalul de companie. Doar așa o să fie cu adevărat un câine fericit!

Cele mai citite articole

Articole relevante