Cum a evoluat piata birourilor de inchiriat, in perioada „work from home”?

Autor: Charmy
Cum a evoluat piata birourilor de inchiriat, in perioada „work from home”?, Charmy

In ultimii doi ani, modul de lucru al oamenilor a suferit schimbari importante, din cauza pastrarii distantei sociale, multi dintre angajati avand posibilitatea de a lucra de acasa. Prin urmare, necesitatea unor spatii de birouri a scazut. 

Cu toate acestea, companiile nu au renuntat la birouri, mai ales ca in ultima perioada s-a mers pe un sistem de lucru hibrid, care imbina lucrul de acasa cu lucrul la birou, in jur de 1 sau 2 zile pe saptamana. 

Cum a evoluat piata birourilor de inchiriat in ultimii ani? 

Daca in anul 2020 intreaga lume a luat o pauza din cauza pandemiei, odata cu inceputul anului 2021, domeniul business a inceput sa se redreseze, motiv pentru care si numarul birourilor de inchiriat a inceput sa creasca. 

Cele mai citite articole

Cum Capitala este unul dintre cele mai mari centre de afaceri din tara, si numarul cladirilor de birou este unul la fel de mare. Astfel ca acestea au fost cele mai afectate de adoptarea conceptului de „work form home”. Cu toate acestea, anul 2021 venit cu vesti bune pentru acest sector de activitate, motiv pentru care unele cladiri de birouri, cum ar fi spatiile de birouri de inchiriat Unirii au cunoscut o crestere a numarului de solicitari. 

Cum a evoluat piata birourilor de inchiriat, in perioada „work from home”?, Charmy

Cum se prezinta astazi piata birourilor de inchiriat? 

Inceputul anului 2022 pare sa mentina tendinta anului trecut, de crestere a solicitarilor de spatii de birouri pentru inchiriat. De asemenea, companii din anumite sectoare de activitate, cum ar fi cel medical si farma sau retail, care au decis sa inchirieze noi birouri pentru desfasurarea activitatii. 

Una dintre zonele cu cele mai multe centre si spatii de birouri de inchiriat, Pipera, este preferata de foarte multi afaceristi, indiferent de domeniul de activitate. Principalele motive sunt tocmai oferta variat si vasta pe care aceasta zona o are in ceea ce priveste birourile disponibile.

Prin urmare, dezvoltatorii de cladiri de birouri se bucura de mentinerea trendului pozitiv inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut, in ceea ce priveste cererea de spatii de birouri pentru inchiriat. Diferenta consta in dorinta clientilor de gasi solutii flexibile si personalizabile. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil