Cum funcționează jocul de ruletă online?

Autor: Charmy
Cum funcționează jocul de ruletă online?, Charmy

Atunci când începi să joci un joc nou, fie acesta video sau la un cazino online, este evident că mai întâi vrei să afli cât mai multe informații despre acesta. Vrei să știi cum funcționează, care sunt regulile jocului și mai ales ce trebuie să faci pentru a câștiga – sau pentru a câștiga cât mai mult.

Același lucru se aplică și în cazul ruletei online, în special din moment ce nu mulți sunt cei care o încearcă. După cum bine știi, cele mai cunoscute și populare jocuri de noroc, cel puțin în România, sunt păcănelele și pokerul. Rar vei întâlni un pasionat de blackjack sau de ruletă online.

Așadar, în cele ce urmează vei afla mai multe despre varianta online a bine cunoscutului joc de noroc numit ruletă.

Care este principiul de funcționare?

În mare, principiul de funcționare al ruletei online este același cu cel al ruletei tradiționale. Un joc de ruletă online implică o masă de joc caracteristică traversată de o bilă. Pariurile se fac în prealabil pe numere și culori. După realizarea pariurilor, persoana care gestionează ruleta învârte masa de joc, așteptând mai apoi ca bila să aterizeze pe unul dintre cele 37 de numere ale ruletei.

Cum funcționează jocul de ruletă online?, Charmy

Desigur, în ruleta online, atât persoana, cât și masa de joc sunt înlocuite de elemente grafice guvernate în întregime de către RNG – anume random number generator. Acesta reprezintă șansa din viața reală transpusă într-un mediu virtual – numărul pe care bila aterizează este ales complet aleatoriu, pentru a garanta corectitudinea jocului și mai ales similaritatea acestuia cu varianta din lumea reală.

O diferență ar fi faptul că numărul este ales din momentul în care ruleta începe să se învârtă, în majoritatea cazurilor.

Cât de corect este sistemul RNG?

Sistemul RNG este bazat pe un algoritm matematic care, în momentul declanșării, generează numere în mod aleatoriu. Apoi, soft-ul ruletei online, cu ajutorul acestui sistem RNG, alege un număr din secvența respectivă atunci când jucătorul apasă butonul și declanșează învârtirea ruletei.

Există astfel două elemente care asigură corectitudinea acestui sistem, ambele fiind caracterizate ca și complet aleatorii. Primul factor aleatoriu este secvența de numere generată, iar al doilea este modul în care este ales un număr din secvența respectivă.

Cele mai citite articole

În altă ordine de idei, acest sistem nu poate fi înșelat sau depășit cu ușurință – atât de jucători, cât și de hackeri sau persoane cu intenții rele (inclusiv de administratorii cazinoului online).

Sistemul RNG este introdus în joc în etapa de dezvoltare a acestuia. Prin urmare, administratorul cazinoului online nu are resursele și nici mijloacele necesare pentru a accesa și modifica algoritmul acestui sistem.

Pe scurt, experiența de ruletă online este identică cu experiența ruletei tradiționale găsite într-un cazinou fizic.

Cum câștigă cazinoul online?

Desigur, atunci când vine vorba de jocuri de noroc, trebuie să existe mereu un câștigător – fie acesta jucătorul în sine sau cazinoul online pe care acesta joacă. În cazul ruletei online (și nu numai), cazinoul se bucură de un concept numit avantajul casei.

Din moment ce, datorită sistemului RNG, sunt șanse egale ca bila să aterizeze pe orice număr de pe ruletă, cazinoul își poate rezerva unul dintre numerele respective – acesta fiind 0. Dacă bila aterizează pe acel număr, atunci cazinoul este considerat câștigător.

În teorie, ruleta europeană – care prezintă un singur număr verde de 0 – prezintă un avantaj al casei de 2.7%, în timp ce ruleta americană – care a introdus încă un număr verde, 00 – prezintă un avantaj al casei de 5.26%.

Ruleta americană este considerată mai strictă, din moment ce dublează avantajul casei și scade profitul returnat atunci când un jucător câștigă. Indicat ar fi să alegi cazinourile cu ruleta europeană, pentru mai multă distracție!

Cum funcționează jocul de ruletă online?, Charmy

Unsplash 

Acum că știi exact cum funcționează ruleta online, este timpul să începi jocul și să te distrezi!

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil