Cum luptam cu ingrasarea excesiva a parului

Autor: Charmy

Cum luptam cu ingrasarea excesiva a parului, Charmy

Nimic mai dizgratios la o femeie decat sa aiba un par lipicios, separat in suvite uleioase. Iata de ce este o cerere atat de mare de sortimente de sampon par gras in magazinele de produse cosmetice clasice sau din mediul virtual, pentru ca persoanele care au aceasta problema, excesul de sebum, doresc ca sa o elimine sau macar sa o tina sub control.

Exista desigur si tot felul de leacuri babesti, precum si sfaturi de bun simt de care o persoana care are nefericirea de a fi detinatoarea unui par care se ingrasa prea rapid ar trebui ca sa tina seama.


Ce nu trebuie sa faci cand ai parul gras

Dezbarati-va de ticul de a va atinge parul prea mult la radacina, de a va trece degetele prin par foarte frecvent.

Nu va spalati parul cu apa prea fierbinte, pentru a nu declansa involuntar o productie mai mare de sebum, iar cand vine etapa uscarii, folositi uscatorul de par stand cu capul  in jos. Asa o sa puteti da si mai mult volum podoabei voastre capilare.

Nu puneti balsam la radacina, ci doar pe lungimea firelor de par, iar acest produs cosmetic pentru par sa fie si el ales din gama acelora destinate parului gras.

La intervale de timp regulate utilizati o masca de par buna, ce contine ingrediente 100% naturale.

Contrar a ceea ce se spune de cele mai multe ori, spalati-va parul gras ori de cate ori este necesar, cu un sampon special pentru folosire frecventa. Secretul este ca sa il diluati bine si sa il aplicati in mod egal pe parul umezit.

Operatiunea de spalare a parului gras trebuie sa se efectueze rapid, sa nu se realizeze un masaj al scalpului care, daca este prea puternic, poate sa impulsioneze glandele sebacee ca sa secrete si mai mult sebum.

Dupa samponare este absolut obligatoriu sa se clateasca extrem de bine parul, la fel si dupa aplicarea balsamului, pentru a se elimina toate resturile de astfel de produse cosmetice pentru intretinerea parului.

Unele persoane recurg la spalarea parului cu un sapun de casa si la punerea in apa de clatire a unei linguri sau doua de otet de vin.

Din categoria leacurilor babesti, o buna reteta este aceea a realizarii unei infuzii foarte concentrate de rozmarin care, dupa filtrare se foloseste pentru a se spala parul gras. O alta reteta este aceea a combinarii de fulgi de sapun ce are un PH neutru (fulgi topiti pe aragaz intr-un recipient) cu sucul de la o lamaie.

Daca ar fi sa vorbim de o masca de par buna, una cu argila este ideala. Aceasta se poate cumpara de-a gata din comert, dar se poate realiza si acasa. Regula de baza cand folosim argila ca remediu este ca ea sa fie din zona de unde s-a nascut sau traieste persoana (in speta sa fie „made in Romania”).

O alta solutie la indemana pentru inlaturarea excesului de sebum este aceea de a va peria consecvent parul in fiecare seara foarte bine, asa cum faceau doamnele si domnisoarele de odinioara.

Solutii exista, depinde doar de vointa noastra sa le gasim si sa le aplicam consecvent!

Cele mai citite articole

Articole relevante