Cum imi pot mari respectul de sine ?

Autor: Charmy

Cum imi pot mari respectul de sine ?, CharmyConceptul de self-coaching este nou pentru piata romaneasca. Clientul este ajutat de coach sa lucreze cu sine pentru a obtine rezultatele pe care si le doreste in viata personala sau profesionala. Este un proces de introspectie in care coachul isi foloseste abilitatile de a asculta si de a pune intrebari puternice, iar clientul isi gaseste raspunsurile in interiorul sau. Pachetul The Brain Walk pentru familii, tineri si copii, este un instrument foarte eficient care are la baza o metodologie de coaching premiata international.

Am invitat-o pe Ramona Lacatus, Master Coach acreditat international, sa ne raspunda la cateva intrebari legate de modul in care functioneaza self-coaching-ul pentru anumite situatii concrete. Iata ce am aflat:

Cum as putea sa fac sa am mai mult respect fata de mine? Intru in tot felul de situatii in care pic de fraiera si nu stiu cum sa ies de acolo.

Subconstientul este de un million de ori mai puternic decat mintea constienta. Mintea subconstienta proceseaza din mediul inconjurator 20.000.000 de stimuli pe secunda vs 40 cat poate procesa mintea constienta. Prin urmare, cine ne conduce viata? Subconstientul. Si cum va gestiona subconstientul fiecare aspect al vietii noastre? Exact asa cum a fost programat.

Cele mai citite articole

Lipsa respectului, a stimei de sine este o consecinta. Cauza se regaseste la nivelul mintii subconstiente care stocheaza toate informatiile si evenimentele pe care le-am trait de-a lungul vietii. Cand luam parte la evenimente neplacute, ajung in subconstient emotii si convingeri negative despre cei din jur si despre noi insine care apoi ne conduc viata.

Folosind metode de self-coaching cum este The Brain Walk, putem elimina din subcontient convingerile negative si le putem inlocui cu unele pozitive. Acest proces ne va creste respectul si stima de sine intr-un mod extraordinar. Una dintre metodele The Brain Walk este recomandata special pentru cresterea increderii si respectului de sine. Se poate face zilnic si dureaza 10-15 minute.

Am avut recent o clienta care era tacuta la birou, nu iesea in evidenta in intalnirile cu echipa pentru ca nu credea ca poate contribui in vreun fel. Dupa o luna de lucru cu propria persoana la o intalnire cu toata echipa in care se cautau solutii pentru a scoate din impas un proiect important si-a ascultat intuitia si a avut si curajul sa spuna ce gandeste. Ideea ei a fost implementata si a avut un succes deosebit, aducand firmei venituri de zeci de mii de euro.

 

Cele mai citite articole

Articole relevante