Cum sa alergi mai repede – 10 metode simple

Autor: Charmy

Cum sa alergi mai repede – 10 metode simple, Charmy

Daca alegerea unui stil de viata sanatos, in care sportul are un loc central, alaturi de o alimentatie sanatoasa,  a devenit de curand o preocupare importanta pentru tine, cu siguranta iti vei dori sa afli mai multe despre cum sa alergi mai repede – 10 metode simple sau doar cele principale macar, menite  sa-ti imbunatateasca propria performanta.

Indiferent ce tip de alergare vei alege pentru a avea o conditie fizica tot mai buna, este bine sa cunosti acele cateva metode simple care vor contribui semnificativ la obtinerea unui rezultat din ce in ce mai bun.

Alimentatia corecta, esentiala pentru fiecare tip de alergare

Asa cum se stie, putem opta fie pentru alergatul de viteza, sprint, care se realizeaza de obicei pe distante mai reduse, sau pentru alergatul de rezistenta, care presupune in mod normal rute mai mari.

De asemenea, aceste tipuri de alergat le putem alterna, optand cand pentru o varianta, cand pentru cealalta, in functie de rezultatele pe care ni le propunem sa le obtinem sau pur si simplu, dupa dispozitia noastra.

Daca ne propunem sa alergam mai repede, deci alegem sprintul, avem nevoie sa ne pregatim inainte corpul in mod corespunzator pentru efortul care urmeaza. Un rol esential il are aici alimentatia. Vom avea nevoie de alimente cu eliberare rapida de energie, atat de necesara pentru a alerga cat mai repede. Sunt ideale in acest sens fructele uscate, ciocolata, batoanele proteice, glucoza etc.

Cei care intentioneaza sa faca alergare de rezistenta trebuie sa consume inainte carbohidrati complecsi cu eliberare lenta de energie, de exemplu cereale integrale, lactate, care vor contribui eficient si vor sustine corespunzator necesarul de energie pentru acest tip de alergare.

Hidratarea, indispensabila la fiecare alergare

Atat inainte de startul alergarii, cat si pe durata acesteia, hidratarea este esentiala si va sustine eficient efortul nostru. Nu vom proceda la consumarea unor cantitati mai mari in timp cat mai scurt, ci si bem apa in mod constant, cu inghitituri mici.

Un rol important pentru imbunatatirea performantei noastre la alergarea de tip sprint sau de rezistenta il are si modul cum ne echipam in acest sens. Este vorba despre imbracaminte si incaltaminte adecvate, speciala pentru sport, la marimea potrivita noua, care sa ne ofere confort deplin si libertate de miscare. Si nu vorbim de orice tip de echipament sportiv, ci despre cel corespunzator tipului de alergare pentru care optam, de sala, pe banda, pe teren de zgura, teren accidentat. Vremea conteaza si ea, atunci cand ne propunem sa alergam, conditiile meteorologice vor influenta si acestea capacitatea noastra pulmonara si deci performanta pe care o vom obtine.

Nu este de neglijat deloc situatia in care suntem sau nu insotiti de parteneri de alergat. Incepatori sau nu, alergarea alaturi de parteneri ne va impulsiona si ne va sustine pe toata durata alergarii, fiind un argument in plus sa nu abandonam cursa, sa ne simtim mai mai motivati, mai mobilizati, iar rezultatele bune nu vor intarzia sa apara.

Cele mai citite articole

Articole relevante