Cum sa intarzii menstruatia?

Autor: Charmy

Cum sa intarzii menstruatia?, Charmy

Daca nu ai un ciclu menstrual perfect regulat, cu siguranta ca ti s-a intamplat si tie sa-ti strice planurile – de distractie, de concediu, sexuale, etc., exact cand iti era lumea mai draga. Iar vara este cel mai potrivit anotimp pentru astfel de intamplari neplacute. Daca iei anticonceptionale, lucrurile sunt destul de simple in aceste situatii. Daca nu, insa, e ceva mai complicat sa creezi orice fel de schimbare in ciclul tau menstrual.

In plus, cu siguranta ca esti o persoana responsabila si stii ca nu este recomandabila niciun fel de perturbare a organismului cu metode agresive. Si atunci… ce facem? In primul rand, analizeaza bine situatia si stabileste daca merita cu adevarat sa iei orice masura in acest sens sau daca te poti descurca foarte bine si in aceste conditii. In al doilea rand, nu apela la masuri radicale! Internetul e plin de solutii magice care, insa, pot aduce daune grave organismului. Am selectat pentru tine cateva dintre cele mai comune, dar si cele mai inofensive, solutii pentru intarzierea menstruatiei culese din „folclor”.

1. Ia ibuprofen!

Poti folosi ibuprofen (advil, nurofen, etc.) pentru a-ti intazia ciclul menstrual cu cateva zile. Incepe sa iei 800 mg de doua ori pe zi cu trei zile inainte de ziua in care stii ca trebuie sa-ti vina ciclul si apoi 800 mg de 3 ori pe zi in ziua in care ar fi trebuit sa inceapa si a doua zi. Asta ar trebui, se spune, sa iti intarzie ciclul menstrual cu cel putin 3 zile. Cantitatea de ibuprofen pe care trebuie sa o iei, insa, este destul de mare, asa ca nu iti recomanda sa incerci acest tratament prea des.

Cum sa intarzii menstruatia?, Charmy

2. Fa o schimbare in dieta!

Cele mai citite articole

Daca te tenteaza de ceva timp sa incerci o dieta drastica, acum ar fi momentul. Se pare ca schimbarile bruste in alimentatie afecteaza ciclul menstrual, insa trebuie sa incepi „postul” cu cel putin doua saptamani inainte de ziua in care ar trebui sa inceapa menstruatia. Evita, insa, alimentele foarte picante sau care cresc temperatura corpului pentru ca, se pare, pot determina aparitia menstruatiei mai devreme chiar decat te asteptai.

Ia-ti un abonament la sala sau incepe sa alergi prin parc, la fel, cu cel putin doua saptamani inainte de ziua in care ar trebui sa inceapa menstruatia. Se pare ca sportul intens poate intarzia ciclul menstrual, insa daca incerci sa aplici aceasta metoda doar cu doua-trei zile inainte de prima zi de menstruatie, poti provoca exact efectul invers.

4. Ia o doza dubla de vitamina B6 zilnic!

Poti combina acest tratament cu cel cu ibuprofen pentru mai multa siguranta. Tratamentul cu vitamina B6, insa, trebuie inceput cu cel putin doua saptamani inainte de prima zi a menstruatiei si intrerupt imediat ce nu mai este cazul.

5. Evita activitatile intense si sexul cu 2-3 zile inainte de ziua 1 a menstruatiei!

Orgasmul si sportul inensiv au puterea de a induce menstruatia chiar mai devreme decat e cazul. Deci daca nu aplici metoda de la punctul 3, evita complet activitatile fizice solicitante si sexul cu cel putin 2-3 zile inainte de data cand ar trebui sa inceapa menstruatia.

Incearca sa eviti pe cat posibil folosirea acestor metode prea des si, cel mai important, fereste-te de metodele radicale care iti promit rezultate miraculoase. Sanatatea ta este cea mai importanta!

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil