1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cum sa lipesti o teva de cupru in 8 pasi?

Autor: Charmy
Cum sa lipesti o teva de cupru in 8 pasi?, Charmy

In ziua de astazi e foarte usor sa ai acces la informatii, aproape din orice domeniu. Indiferent ca e vorba despre cum sa iti ingrijesti gradina sau cum sa construiesti o casa din busteni, internetul iti vine in ajutor. In urmatoarele randuri vei citi despre cum poti lipi o teva de cupru in 8 pasi simpli.

Este greu sa lipesti o teva de cupru?

Nu este atat de greu și daca ai in casa instalatii care au astfel de tevi, atunci ar fi bine sa stii cum sa le lipesti, in caz ca e nevoie de reparatie sau in caz ca vrei sa instalezi inca un calorifer.

S-ar putea ca procesul sa ti se para distractiv. Inainte de a te apuca, asigura-te ca ai pregatite sculele si materialele de care ai nevoie ca sa duci treaba pana la capat.

Care sunt pasii pentru lipitul unei tevi de cupru?

Primul pas este taierea tevii de cupru. Atentie la lungimea necesara! Foloseste un fierestrau sau orice alt dispozitiv pentru taiat tevi.

Al doilea pas este reprezentat de eliminarea bavurilor. Poti face acest lucru folosind o perie de sarma.

In al treilea pas va trebui sa cureti capatul tevii de cupru cu o perie speciala pentru curatare. Se recomanda curatarea pana cand suprafata prezinta un luciu peste tot imprejurul capatului tevii.

Cele mai citite articole

In pasul patru va trebui sa cureti interiorul fitingurilor.

In pasul 5 va trebui sa pui pasta de lipit pe capetele tevii de cupru pe care le-ai curatat, dar si pe interiorul racordurilor de cupru.

In pasul sase va trebui sa pui fitingul de cupru pe teava si sa folosesti unul dintre modelele de arzatoare cupru cu butelie pentru a incalzi fitingul in mijloc astfel incat ambele capete sa se lipeasca in acelasi timp. Nu aplica flacara direct pe zonele ce se sudeaza.

In pasul sapte va trebui sa sudezi componentele de cupru cu ajutorul flacarii. Incalzeste putin in jurul tevii de cupru.

Iar pasul opt este reprezentat de stergerea surplusului si a picaturilor utilizand o carpa.

Cum ti se pare acest proces? Acum te simti pregatit de a incerca lipirea unei tevi de cupru?

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner